5 bin TL emekli ikramiyesinin kapsamı netleşti! Maaşı bağlanmayan EYT'liler ikramiye alabilecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan emekli ikramiyesinin kapsamı hakkında merak edilenlerin artmasının ardından detaylar açıklandı.
5 bin TL emekli ikramiyesinin kapsamı netleşti! Maaşı bağlanmayan EYT'liler ikramiye alabilecek mi?

Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak verilecek olan 5 bin TL ikramiye milyonlarca emekliye Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdelenmişti. Erdoğan tarafından “Emeklilerimize bir seferliğine mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak. Yılbaşında emeklilerimizin durumun tekrar gözden geçirecek, o zaman her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz” ifadeleri ile müjdeli haber emekli vatandaşlara duyuruldu.

İKRAMİYENİN KAPSAMI MERAK KONUSU OLDU!

Yapılan bu açıklamanın hemen ardından ise ikramiyenin her emekli vatandaşı kapsamadığı öğrenildi. İlk gelen bilgiye göre çalışan emeklilerin bu ikramiyeden faydalanamayacakları ifade edildi. Yalnızca çalışmayan kişiler için yapılacak 5 bin TL ödeme hakkında kapsamın genişleyip genişlemeyeceği merak konusu oldu.

Tüm bunlar merak edilirken Çalışma Bakanı Işıkhan tarafından "Düzenlemeyi tamamladık. Hayırlı olsun emeklilerimize. Bu noktada çalışan emeklileri de kapsam dışında bıraktık. Takdir edersiniz ki mücbir sebeplerden dolayı bütçemizde kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık. Elde edebileceğimiz en maksimum sonuç buydu. Gündemimizde başka bir çalışma da söz konusu değil." şeklinde yapılan açıklama ile belirtilen kapsam dışına çıkılmayacağı öğrenildi.

MAAŞI BAĞLANMAYAN EYT'LİLER DE İKRAMİYE ALACAK MI?

Merak edilenler artarken gündeme gelen bir diğer konu da EYT'den emekli olan vatandaşlara de ikramiye verilip verilmeyeceği hakkındaydı. Konuya ilişkin yapılan açıklamalara göre 12 milyon kişinin faydalanabileceği, bu emeklilerin arasında EYT'lilerin de yer aldığı ifade edildi.

Düzenli olarak emekli maaşı alan EYT'lilerin yanı sıra henüz maaş almaya başlamayan EYT'lilerin de ikramiye hakkı olup olmadığı da en çok araştırılanlar arasındaydı. Kanuna göre EYT'ye başvurmuş ancak hala kendilerine aylık bağlanmayanlara da ikramiye alabilecekleri öğrenildi. Fakat bu kişilere geriye dönüş ödeme yapılacağı için bu sürecin takipçisi olması gerektiği öğrenildi.

Son olarak yapılan açıklamalara göre Cumhuriyet ikramiyesi olarak bilinen 5 bin TL ödemenin emekli vatandaşlar için yalnızca tek seferlik verileceği ve de yeni bir ödeme daha yapılmayacağı ifade edildi.