5 yıl içinde SGK'ya dilekçe ile başvuru yapan alacak! Deprem bölgesindekilere 8.239 TL cenaze yardımı

Deprem bölgesinde yaşanan tablo ne yazık ki her geçen gün ağırlaşırken depremde hayatını kaybeden kişilerin yakınları için cenaze yardımı ödeneceği ilan edildi.
5 yıl içinde SGK'ya dilekçe ile başvuru yapan alacak! Deprem bölgesindekilere 8.239 TL cenaze yardımı

5 yıl içinde SGK'ya dilekçe ile başvuru yapan alacak! Deprem bölgesindekilere 8.239 TL cenaze yardımı - Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük depremin yaralarını sarmak için çalışmalar tüm hızı ile devam ederken AFAD tarafından açıklanan son rakamlara göre 36 binden fazla vatandaşımız yıkılan binaların enkazı altında kalarak hayatını kaybetmişti. 

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde sabaha karşı 04:17 sularında meydana gelen deprem ile büyük bir felaket yaşanmış, deprem büyük bir yıkıma neden olmuştu. Yaşanan deprem 11 ilde yıkıma neden olurken arama kurtarma çalışmaları devam ederken aynı gün 13:27 sularında meydana gelen 7.6 şiddetindeki ikinci büyük deprem ilk depremde ayakta kalmayı başaran binlerce binanın daha yıkılmasına neden olmuştu. 

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLERİN YAKINLARINA DUYURULDU! CENAZE YARDIMI ÖDENEĞİ ALABİLİRSİNİZ...

Yaşanan iki büyük deprem ile Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adana, Adıyaman, Malatya, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ illerinde adeta taş taş üstüne kalmamıştı. Özellikle de Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerinde binlerce bina çökmüştü. AFAD tarafından yapılan açıklamada 36 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği ilan edilirken enkaz kaldırma çalışmalarının başlaması ile ne yazık ki bu sayının daha da artabileceği ifade edilmişti. 

CENAZE YARDIMI NEDİR, NASIL ALINIR?

SGK uzmanı Özgür Demirtaş yaptığı açıklamasında "Depremde hayatını kaybedenlerin hak sahiplerine,

*Ölen kişinin 360 gün sigorta primi varsa,

*Bir kereye mahsus,

*SSK ve Bağ-Kur'da 2.054TL

*Emekli Sandığında 8.239,99 TL Ölüm(Cenaze yardımı) verilir.

*Zaman aşımı 5 yıldır.

*SGK'ya yazılı müracaat etmeleri gerekir" diyerek sigortalı ve Bağ-kurlu olan kişilere 2 bin 54 TL ve Emekli Sandığı üyesi olanlara ise 8 bin 239,99 TL cenaze yardımı yapılacağını açıkladı. Yapılacak olan yardım için 5 sene içerisinde başvuru yapılması gerekirken yine ölen kişinin 360 gün sigorta primi olması şartı aranacak.