50 51 52 yaşla emeklilik için en basit 2 formül açıklandı bunları yapın 6 sene erken emekli olun

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yasası ile 1999 öncesi ilk işe giriş tarihi olanlara erken emeklilik müjdesi verilirken işe girişi 1999 sonrası olan kişiler için ise emeklilik yaşını erkene çekecek 2 formül açıklandı.
50 51 52 yaşla emeklilik için en basit 2 formül açıklandı bunları yapın 6 sene erken emekli olun

Çalışanların emeklilik hayalleri için yeni formül bulundu! İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 tarihi ve öncesi olan milyonlarca kişinin yürüttüğü mücadele sonunda meyvesini vermiş ve EYT yasası için çalışmalar başlamıştı. 1999 senesinde yapılan yasal düzenleme nedeniyle emekli olmak için aranılan şartlara yaş şartı da eklenmişti. 

Aranılan emeklilik şartları için o tarihe kadar prim ve hizmet yılı şartını taşımalarına rağmen milyonlarca kişi yaş şartına takılarak emekli olma haklarını yitirmişti. Bu kişiler Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT çatısı altında bir araya gelmiş  ve emeklilik haklarını kazanmalarını, yasanın geriye dönük işletilemeyeceğini savunarak seslerini duyurmaya çalışmışlardı.

ERKEN EMEKLİLİĞİN EN BASİT 2 FORMÜLÜ! DOĞUM VE ASKERLİK BORÇLANMASI İLE ERKEN EMEKLİLİK MÜMKÜN MÜ?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklama ile Aralık ayı işaret edilmişti. Bakan Bilgin yaptığı açıklamasında yasa hakkında çalışmaların tamamlandığını Aralık ayında meclise geleceğini ve 2023 senesinde yasalaşarak uygulamaya alınacağını duyurmuştu. Düzenleme sadece ilk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişileri kapsayacak. 

 İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve sonrası olan kişiler söz konusu düzenlemeden yararlanamazken bu kişiler için ise emekliliği erkene çekmek isteyenlere 2 basit formül sunuldu. Kadınlar için doğum borçlanması ve erkekler için de askerlik borçlanması ile emeklilik tarihini öne çekilmesine olanak sağlanıyor. Bu iki yöntem ile emeklilik süresini 6 - 8 sene erkene çekebiliyorsunuz. Doğum borçlanması yapan kadınlar 3 çocuğa kadar borçlanma imkanına sahip bulunurken bu sayede emeklilik yaşını 6 sene erkene çekebiliyorlar. 

 ASKERLİK BORÇLANMASI İLE ERKEN EMEKLİLİK MÜJDESİ GELECEK Mİ?

Askerlik tarihi ilk işe giriş tarihinden daha önce olan erkekler askerlik borçlanması ile prim ödeme gün sayısını arttırarak emekliliklerini erkene çekebiliyorlar. Sigortalıların yanı sıra Bağkur'lu sigortalılar da benzer haklara sahip bulunuyor. Bağkur borçlanması ile bu sürenin 8 sene erkene çekilmesine olanak sağlanıyor.