500 Bin TL ikinci el konut kredisi! İş Bankası veriyor, taksit tablosu yayınlandı!

Ev sahibi olmak isteyenler konut kredilerine ilişkin arayış içerisindeler. Özellikle de ikinci el konutlar için yoğun bir talep gösteriliyor. İş Bankası ikinci el konut alacaklar için kredi imkanı sağlıyor. 500 Bin TL'lik kredi maliyet hesaplaması belli oldu.
500 Bin TL ikinci el konut kredisi! İş Bankası veriyor, taksit tablosu yayınlandı!

Türkiye'de ev sahibi olmak oldukça önemli bir hale geldi. Yüksek kira bedeli ödemek çok sayıda vatandaş için ekonomik sorun oluyor. Hatta çoğu vatandaşın gelirlerinin büyük kısmı kiraya gidiyor. Bu durumda ev fiyatları yükselmiş de olsa konut satın almanın yolları zorlanıyor. Vatandaşların önemli bir kısmının sıfır konut alma şansı bulunmuyor. 5-10 Milyon TL'den kapı açılınca bu evler sadece sınırlı bir kesime hitap edebiliyor. Buna karşın vatandaşlar ikinci el konutlara yöneliyorlar. 

İkinci el konutların fiyatları biraz daha uygun olabiliyor. Bu konutlar için araştırma yapan vatandaşlar 750 Bin TL ile 1 Milyon TL arasında fiyatlar bulabiliyorlar. Bu evler için satın alma kararı veren vatandaşlar en önemli husus olan bütçe meselesini incelemeye başlıyorlar. Bu sırada ise devreye konut kredileri giriyor. konut kredisi çekilerek bu evler satın alınabiliyor. Ancak bu kredi imkanının makul denilebilecek bir maliyet ile her bankada bulmak mümkün olmuyor. İş Bankası bu doğrultuda ikinci el konutlar için kredi imkanı sağlayabiliyor. 

İŞ BANKASI KONUT KREDİSİ KAMPANYASI

İş Bankası hem sıfır hem de ikinci el konutlar için konut kredisi imkanı sağlıyor. Bir ikinci el konut almak isteyen müşteriler birikimlerinin üzerine ekleyecekleri konut kredisi tutarı ile bu satın alma işlemini tamamlayabiliyorlar. Ev fiyatının bir kısmını birikimleri ile karşılayanlar kalan tutarı da konut kredisi ile ödeyebiliyorlar. 

İş Bankası'nın konut kredisi kampanyasının koşulları belli oldu. Buna göre İş Bankası aylık yüzde 1,89 faizle ikinci el konut kredisi imkanı sağlıyor. 120 aya kadar vadeli olan bu konut kredisi ile ev satın almak mümkün olabiliyor. Böylece 10 yıl boyunca aydan aya kredi taksiti ödenerek konut kredisi borcu kapatılıyor. 

İş Bankası'ndan konut kredisi çekebilmek için önce satın alınmak istenen ev için ekspertiz raporu hazırlanıyor. Bu raporda konut için bir ekspertiz değeri belirleniyor. O değer üzerinden kredi işlemleri yapılabiliyor. 

500 BİN TL KREDİ HESAPLAMA!

500 Bin TL ikinci el konut kredisi! İş Bankası veriyor, taksit tablosu yayınlandı!

İş Bankası'ndan 120 ay vadeli 500 Bin TL ikinci el konut kredisi kullananlara banka aylık yüzde 1,89 oranında faiz uyguluyor. Bu kredinin aylık taksiti 10.940 TL, toplam kredi maliyeti 1.312.857 TL şeklinde hesaplanıyor.