55 Yaşın Altında Olanlar! Yılda Bir Defa 1668 TL İşe Başlama Parası Verilecek

İşe başlama ve işe yönlendirme yardım paraları 2022'de devam edecek. Ödemeler işe başlama parasında tek seferlik 1668 TL, işe yönlendirme ise 425 TL olarak ödenecek. 55 yaşın altında olanlar dikkat.
55 Yaşın Altında Olanlar! Yılda Bir Defa 1668 TL İşe Başlama Parası Verilecek

İşe başlama parası ve işe yönlendirme parası; Aile Bakanlığı'nın 2022 yılı yardım destek programında yer alan ve vatandaşların faydalanabileceği ödemeler arasında bulunuyor. İki ödeneğin de temel amacı işsiz olan, sosyal yardım alan vatandaşların işe başlama aşamasında ve iş başvuru sürecinde ihtiyaç duyacakları masraflar için kullanımıdır.

Vatandaşların mağduriyet yaşamamaları iş başvurularını ve işe başlama sürecini en sorunsuz şekilde atlatmaları için sağlanan iki destek ödemesinde özel şartlar var. Bir ödeme yılda sadece bir defa ödenirken diğer ödeme bir yıl içinde 3 defa alınabilir. İşe başvuru yapacak yada iş başvurusu onaylanan vatandaşların alabilecekler o yardım paraları.

425 TL ÖDENİYOR YILDA 3 DEFA ALINABİLİR

Aile Bakanlığı destek programında yer alan ödemelerin başında işe başvuru desteği geliyor. İş Başvuru desteği zaten sosyal yardım almakta olan bir vatandaşın iş başvurusu sürecinde ihtiyaç duyacağı gereksinimler için ödenir. Ödemeler 1 yıl içinde; azami 3 defa olmak üzere aylık net asgari ücretin en fazla 'una kadar yardım verilmektedir.

55 Yaşın Altında Olanlar! Yılda Bir Defa 1668 TL İşe Başlama Parası Verilecek

İşe yönlendirme yardımı olarak bilinen bu desteği almak için vatandaşın İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilmesi ve halen 3294 sayılı Kanun kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan hane içinde ikamet edenlerden olması gerek. Ödemeler 18 yaş ile 55 yaş arasında olan vatandaşlara ödenir.

1668 TL TEK SEFERDE ÖDENİYOR

Aile Bakanlığı'nın sağladığı ikinci destek ödemesi ise işe başlama yardımı. İş başvuruları kabul edilen vatandaşlar yol parası, kişisel bakım ihtiyaçlar için devletten bir yıl içinde tek seferlik 1668 TL işe başlama parası alabilirler.

Ödemelerin kimlere hangi şartlarda yapıldığına ilişkin Aile Bakanlığı bilgi verdi. Bakanlık desteğin kimlere ödendiğine ilişkin açıklamasında İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilen sosyal yardım yararlanıcılarından sosyal güvenceli bir işe başlayanlar alabilir bilgisini paylaştı.

55 Yaşın Altında Olanlar! Yılda Bir Defa 1668 TL İşe Başlama Parası Verilecek

İKİ DESTEK ÖDEMESİ İÇİN BAŞVURULAR AYNI KURUMA YAPILACAK

425 TL işe yönlendirme yardımı ve 1668 TL işe başlama yardımı başvuruları vatandaşların yaşadıkları bölge kaymakamlığı sosyal yardımlaşma birimlerine yapılacak. Başvuru aşamasının ardından SYDV'ler ile İŞKUR iletişime geçecekler ve yardım ödemeleri vatandaşların hesaplarına tanımlanacak.