5.625 TL taksitle 750 Bin TL! Devlet veriyor, kentsel dönüşüm finansmanı!

Kentsek dönüşüm ile alakalı olarak sağlanan yeni imkan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. 750 Bin TL Yarısı Bizden kampanyası ile alakalı olarak ödeme koşulları belli oldu.
5.625 TL taksitle 750 Bin TL! Devlet veriyor, kentsel dönüşüm finansmanı!

Türkiye’de kentsel dönüşüm seferberliğinde farklı bir aşamaya geçiliyor. Riskli yapıların dönüşümü için devlet elini taşın altına sokuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda hazırlanan yeni kampanyayı açıkladı. Buna göre Yarısı Bizden kampanyası ile konutlarını dönüştürmek isteyenlere destek verilecek. Kentsel dönüşüm maliyetini vatandaşlar böylece tek başlarına karşılamak zorunda kalmayacaklar.

YARISI BİZDEN KAMPANYASI NEDİR?

Yarısı Bizden kampanyası ile evlerini kentsel dönüşüme sokmak isteyen vatandaşlara nakit desteği sağlanacak. Önce vatandaşlar yapılarının riskli olduğunu tespit ettirerek ardından kentsel dönüşüm için harekete geçecekler. Çıkan maliyetin yarısı belirli sınırlarda devlet tarafından karşılanacak. Dönüşüm için gereken paranın yarısını ödeyen devlet kalan tutar için de bir tür kredi imkanı sağlanacak. İsteyen vatandaşlar da krediye hiç bulaşmadan ödeme yaparak konutlarının dönüşümlerini sağlayabilecekler.

2+1 VE 3+1 KONUTLARIN DESTEKLERİ!

Vatandaşlara 2+1 ve 3+1 evleri için destek verilecek. Buna göre 100 metrekare 2+1evler için 750 Bin TL, 120 metrekare 3+1 ev için ise 900 Bin TL destek alınabilecek. Devletin vereceği bu destek ile özellikle imkanları kısıtlı vatandaşlar evlerini dönüşüme sokarak güvenli konutlarda yaşama imkanı bulacaklar. Böylece olası bir deprem riskinde meydana gelebilecek zarar da en düşük seviyeye çekilebilecek.

5.625 TL taksitle 750 Bin TL! Devlet veriyor, kentsel dönüşüm finansmanı!

750 BİN TL VE 900 BİN TL KREDİ MALİYETİ!

Dönüşüm için Yarısı Bizden kampanyası kapsamında vatandaşlara sağlanacak olan desteğin yanında kalan tutar için de kredi imkanı sağlanacak. Vatandaşlar kalan tutarın yüzde 10’unu peşin ödeyecekler. Kalan yüzde 90’lık kısım için ise bir çeşit kredi kullanımı yapılacak. 120 ay vadeli olacak olan bu borçlanma türünde taksitler memur maaşlarına yapılan zamlardan daha fazla artmayacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2+1 evler için 750 Bin TL’lik kısım yüzde 10 peşinat hariç aylık 5.625 TL’den başlayan taksitlerle ödenebilecek. Aynı şekilde 3+1 evler için 900 Bin TL’lik kısım da yüzde 10 peşinat hariç 6.750 TL’den başlayan taksitlerle geri ödenebilecek.