81 ilde binlerce öğrenciye aylık 3000 TL burs verilecek! Hemen başvuru yapın

Türkiye Teknoloji Tanıtım Vakfı tarafından yapılan açıklamalara göre pek çok kategoride öğrenciler için bursların verileceği öğrenildi.
81 ilde binlerce öğrenciye aylık 3000 TL burs verilecek! Hemen başvuru yapın

Bu sene peş peşe yayımlanan burs programlarına bir yenisi daha eklendi Türkiye Teknoloji Tanıtım Vakfı tarafından yapılan açıklamalara göre 81 ilde binlerce öğrenciye farklı kategorilerde bursların verileceği öğrenildi. Bu kapsamda detaylar ise belli oldu.

BİNLERCE ÖĞRENCİYE BURS VERİLECEK!

2023-2024 yılı eğitim öğretim dönemi için verilecek olan burslar hakkında öğrenciler tarafından yapılan açıklamaların devam etmesinin ardından Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından başvuruların devam ettiği burs programları yayımlandı. Açıklamalar kapsamında yapılacak olan burs program detayları öğrenciler için şu şekilde duyuruldu;

"Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından başvuruları devam eden Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı kapsamında 2024 yılında 5.000 öğrenciye 3.000₺’ye varan burs desteği sağlanacaktır. Türkiye’nin 81 ilinden ortaokul, lise, ön lisans, lisans ve lisansüstü seviyesinden gençlerin başvurusuna açıktır.

  • Yükselen Yıldız Burs Programı kapsamında 100 öğrenciye 3000₺ burs desteği
  • Eğitmen Mentor Burs Programı kapsamında 720 öğrenciye 3000₺ burs desteği
  • E81 ildeki ortaokul, lise veya üniversitelerde öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrenciler başvuru yapabilmektedir. 3880 öğrenciye 2000₺ burs desteği
  • Sen Geleceksin Burs Programı kapsamında 300 öğrenciye 2500₺ burs desteği verilecektir"

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Her burs için başvuru şartları da değişiklik göstermektedir. Bu kapsamda verilen başvuru şartları şu şekilde duyurulmuştur;

Yükselen Yıldız Burs Programı kapsamında; İstanbul genelinde lisans ve lisansüstü öğrencileri başvuru yapabilmektedir.

Eğitmen Mentor Burs Programı kapsamında; 81 ildeki üniversitelerin mühendislik, PDR, Psikoloji, Sosyoloji, BÖTE ağırlıklı bölümlerde eğitim gören lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yöneliktir.

Sen Geleceksin Burs Programı kapsamında; Türkiye genelinde tüm üniversitelerin hazırlık, 1. Sınıf, 2. Sınıf, 3. Sınıf ve 4. Sınıf öğrencileri başvuru yapabilmektedir.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Verilecek olan burslar hakkında hem daha detaylı bilgiye sahip olmak isteyen kişiler hem de başvuruları tamamlamak isteyen kişilerin tüm bilgi ve işlemlere yukarıda verilen bağlantı üzerinden ulaşabileceği öğrenildi.

Haber Editörü