9 Mayıs altın fiyatları! Kuyumcularda gram altın fiyatı ne kadar?

Altın piyasasında günün fiyatları merak ediliyor. Bugün altın fiyatlarında hangi rakamlar ön plana çıkıyor? Gram altın için kuyumcu fiyatı kaç TL oldu?
9 Mayıs altın fiyatları! Kuyumcularda gram altın fiyatı ne kadar?

Altın piyasasında günün fiyatlarına dair son gelişmeler vatandaşlarca araştırılıyor. Altın fiyatlarında son durum ne? Bugün altın fiyatlarına dair hangi gelişmeler yaşanacak, kuyumcuların gram altın fiyatları için güncel rakamlar nelerdir? Altın yatırımcısını bekleyen yeni gelişmeler nelerdir? Seçim öncesi altın fiyatlarında yeni bir ralli olur mu?

ALTIN PİYASASINDA SON GELİŞMELER!

Altın piyasasında ABD ekonomisi odaklı yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Bu kapsamda altın fiyatlarında çok önemli gelişmeler yaşanıyor. FED faiz artırımı yaptıktan sonra bunun son faiz artırımı olduğu piyasalarca satın alınmıştı. Ancak enflasyonun artışına yönelik veri akışları gelmeye devam edince piyasalar bir düzeltme yapmak zorunda kaldılar. Altın fiyatları da bundan etkilendi.

Altın piyasasını ilgilendiren bu hafta çok kritik bir veri açıklanacak. ABD enflasyonu belli olacak ve FED’in Haziran ayında vereceği faiz kararı daha belirgin bir hale gelecek. Eğer faiz artırımına yönelik işaretler gelirse altın fiyatlarında yükselişler sınırlı kalabilecek. Hatta bir miktar fiyatlarda düşüş beklenebilecek. Enflasyon beklentileri aşılmazsa o zaman altın fiyatlarında sert yükselişler takip edilebilecek.

Türkiye açısından ise dolar kuru odaklı olarak gram altında bazı gelişmelerin yaşanması muhtemel olarak görülüyor. Seçim sürecinde dolar kurunda bir atak meydana gelirse gram altında bazı fiyat hareketlerinin gözlemlenebileceği olası olarak değerlendiriliyor.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Altın piyasasının son fiyatlarına göre şu anda ons altın 2.025 dolar seviyesinde işlem görüyor. Gram altında ise 1.270 TL fiyatı veriliyor. Ancak kuyumcu fiyatı bunun çok üzerinde bulunuyor. Kuyumcular 9 Mayıs itibariyle gram altını 1.397 TL’den satıyorlar.