Acele edin 1 GRAM ALTIN 2.500 TL OLUYOR! Altın Kahini İslam Memiş tarih verdi net konuştu

Elinde 1 gram bile olsa altını olan ya da elindeki altınını satman isteyen herkese halk arasında yaptığı altın yorumlarının doğru çıkmasıyla bilinen 'Altın Kahini' İslam Memiş'ten 2.500 TL açıklaması geldi.
Acele edin 1 GRAM ALTIN 2.500 TL OLUYOR! Altın Kahini İslam Memiş tarih verdi net konuştu

Ülkemizde düğünlerde takı ve günlük yaşamda da hediyelik olarak verilen altın oldukça değerli ve piyasada yeri ön sıralarda bulunan bir yatırım aracı.

odq2nzu1nt-altinda-son-dakika-surprizi-islam-memis-alim-icin-tarih-verdi.jpg

Acele edin 1 GRAM ALTIN 2.500 TL OLUYOR! Altın Kahini İslam Memiş tarih verdi net konuştu- Halk arasında Altın Kahini olarak bilinen Piyasalar Uzmanı Finansal Analist İslam Memiş'ten elinde gram, çeyrek ve yarım dahil tüm altını olanları ilgilendiren açıklama yaptı. Türk Lirasının değer kaybı ile birlikte TCMB'nin faiz artırma kararı dolar kurunu olduğu gibi altın piyasasını da yukarı yönlü hareketlendirdi.

"BUGÜN 1720 TL'NİN ALTINDA ALTIN YOK"

2023 yılına 1200 TL seviyelerinde başlayan gram altın bir süredir 1700 ile 1800 TL seviyelerinde seyrettikten sonra bugün 1.682,25 TL'ye tekrar geriledi. Ancak altındaiki bu kısa vadeli düşüş hareketliliğinin kalıcı olmayacağına vurgu yapan İslam Memiş, 'Gram altında Resmi kur ile çarşı piyasası arasında 40 TL'lik bir makas aralığı var. Resmi kur tarafına aldanıp alım yapmayanlar, fiyat düşük diyenler serbest piyasalarda 1710 TL seviyesinin altında bir gram altın yok' şeklinde ifade etti.

"ALTIN ALMAK İSTEYENLER BU FIRSATI KAÇIRMASIN"6-erut-kjnm-91rk.jpg

Memiş, serbest piyasa ile açıklanan resmi piyasanın birbirini tutmadığını belirtirken gram altının haftalık olarak 1715 TL seviyelerine tekrar çekildiğini ve bu hareketliliğin devam edeceğini vurguladı. Memiş, ' Bu hafta içinde yine 1725 TL seviyesine kadar yükseldi. Oradan tekrar geriledi. 1700 1720 lira aralığında dalgalanmaya devam ediyor. Bu baskılanma ve yatay seyir gram altın alıcısını pozitif yönde destekliyor. Yani almak isteyenler bu fırsatları kaçırmamalı' dedi.

ALTIN 2500 TL OLACAK! MEMİŞ TARİH VERDİ

Altındaki yukarı yönlü hareketliliğin sürekli bir şekilde devam edeceğini açıklayan Memiş, 'Altında yukarı yönlü hareketler yine devam edecek. Yine yıl sonuyla alakalı 1800-18880 lira seviyesiyle alakalı beklentimde herhangi bir değişiklik yok. 2024 ortalarında ise 2.500 TL seviyesine ulaşacak. Liranın değer kaybettiğini göreceğiz. 1 yıl sonra bakıldığında şu anki fiyatın oldukça makul olduğunu göreceksiniz. Bu hafta alım yapanlar doğru bir karar verdi' ifadelerini kullandı.

Yatırımcılar için altın fiyatlarının daha da yükseleceğine vurgu yapan Memiş, özetle 2024 yılının 6'ıncı ayına kadar olan sürede gram altına 2500 TL değer biçti.