Afetzede barınma desteği başvuruları nereden, nasıl yapılır?

Bugün AFAD tarafından yapılan açıklama ile birlikte depremzedelere maddi destek verileceği ifade edildi. Pek çok kişi tarafından ise başvuruların nasıl ve nereden yapılacağı oldukça merak edildi.
Afetzede barınma desteği başvuruları nereden, nasıl yapılır?

6 Şubat tarihinde meydana gelen 2 büyük depremin ardından binlerce vatandaş hayatını kaybederken on binlerce vatandaş da yaralandı. Özellikle de Hatay, Antakya, Kahramanmaraş, Gaziantep gibi illerde binaların yıkımının daha büyük olması nedeni ile depremzede vatandaşlar için de bu durum son derece zorlayıcı bir hal aldı. Hem dünyanın her yerinden hem de Türkiye'den pek çok vatandaş meydana gelen bu depremin ardından depremzede vatandaşlar için yardımlar yapılmaya başlandı. 

AFAD tarafından yapılan son açıklama ile birlikte de depremzede vatandaşlar için afetzede barınma desteğinin verileceği ifade edildi. Tek Tek madde şeklinde yapılan açıklamalarda bu destek hakkında detaylar açıklanırken miktarın ise 60 bin TL olduğu ifade edildi. 

NE KADAR BARINMA DESTEĞİ VERİLECEK? 

Yapılacak olan bu destek hakkında AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre afet bölgesi ilan edilen 11 ilde konutu yıkılmış, acil yıkılması gereken, ağır ya da orta hasarlı olan ailelere 1 sene boyunca destek verileceği öğrenildi. Bu destekler eğer depremzedeler ev sahipleri ise 5 bin lira olmak üzere toplamda 60 bin TL, kiracı ise de aylık 2 bin TL ile 24 bin TL olacağı açıklandı. Bunun yanı sıra da 15 bin TL de taşınma yardımı yapılacağı açıklandı. 

BARINMA DESTEĞİ NEREDEN, NASIL YAPILIR? 

Kişilerin AFAD tarafından yapılan bu destekten faydalanabilmesi için e-Devlet üzerinden “Afetzede Barınma Desteği" ekranına girerek bilgileri ile kolay bir şekilde başvurularını tamamlaması gerekmektedir. Başvurusu tamamlanan depremzedelerin ise ödemelerini nasıl alacakları konusunda AFAD tarafından "Afetzedeler, hesap açmalarına gerek kalmaksızın her ilde bulunan Ziraat Bankası şubelerinden barınma desteğini alabilecek. Yardım desteği, Ziraat Bankası'nda hesabı bulunanların kendi hesabına, hesabı olmayanların ise TC kimlik numaralarına yatırılacak." şeklinde açıklama yapıldı. 

Afetzede barınma desteği başvuruları nereden, nasıl yapılır?

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ... 

Yukarıda verilen bağlantı üzerinden kişiler e-Devlet'ten kendi T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile doğrulama yapmaları gerekmektedir. Bu doğrulamanın tamamlanmasının ardından da afetzede barınma desteği için başvuru ekranına ulaşılmaktadır. Afetzede vatandaşların hem bu süreç esnasında destek sağlanması için hem de taşınma halinde maliyetleri karşılayabilmesi için AFAD tarafından bu yardım duyuruldu.