Aile destek ödemeleri yattı mı? 2023 Şubat ayında ne kadar oldu, kaçında hesaba yatırılıyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara her ay verilen Aile destek ödemesi hakkında merak edilenler artarken zamlı fiyattan yatırılacak olan Aile destek ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı merak konusu oldu.
Aile destek ödemeleri yattı mı? 2023 Şubat ayında ne kadar oldu, kaçında hesaba yatırılıyor?

Dar gelirli vatandaşlar için 2022 senesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardımlardan biri olan Aile Destek Paketi hakkında merak edilenler devam ediyor. Vatandaşların 12 ay boyunca her ay hesaplarına yatırılan bu ödemelerden hangi şartlarda faydalanabileceklerinin yanı sıra ayın hangi günlerinde ödemelerin hesaplara yatırılacağı da merak konusu oldu. 

Geçtiğimiz sene Haziran ayında vatandaşlara verilmeye başlanan bu yardım ile birlikte bu sene gelen Ocak ayı asgari ücret zammı sonucunda ne kadar yatırılacağı da merak edilmeye başlandı. Daha önce yapılan açıklama ile birlikte 2023 Şubat ayından itibaren hesaplara zamlı şekilde yatırılacağının öğrenilmesi ile birlikte bu ücretlerin de 850 TL ile 1250 TL arasında değişiklik gösterdiği öğrenildi. 

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR OLDU? 

Bakanlık tarafından dar gelirli ailelere destek olunması amacı ile yapılan bu yardımların, eşit bir şekilde dağıtılmadığı ifade edildi. Her vatandaşın sosyoekonomik durumu aynı olmadığı için kişilerin sosyoekonomik durumları belirlenerek buna uygun olacak şekilde maaş dağılımlarının yapıldığı öğrenildi. Bu tutarlar ise şu şekildeydi;

  • 450 TL ve altı - 1.250 TL
  • 450 TL üzeri/ 911,15 TL ve altı- 1.100 TL
  • 911,15 TL üzeri/ 1372,30 TL ve altı- 950 TL
  • 1372,30 TL üzeri/ 2.835,60 TL'den az- 850 TL

AİLE DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI

Belirli şartları sağlayan kişiler tarafından başvuruların yapılarak kişilerin Bakanlık tarafından verilen bu desteğinden faydalanabileceğinin açıklanmasının ardından gerekli olan başvuru şartları şu şekildeydi;

  • Türk vatandaşı olmaması,
  • Mavi Kart sahibi olması,
  • Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
  • 18 yaşından küçük olması,
  • Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

2023 ŞUBAT AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ HESABA YATIRILDI MI?

Pek çok vatandaş tarafından en çok merak edilen konulardan biri de yapılacak olan ödemelerin Şubat ayı için yatırılıp yatırılmadığı oldu. Konu ile ilgili Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre henüz hesaplara ücretlerin yatırılmadığı fakat önümüzdeki günlerde Bakan tarafından yapılacak olan açıklama ile birlikte kişilerin hesaplarına yatırılmasının beklendiği öğrenildi.