AK Parti İçinden Haber Sızdı! Süreç Normal Değil Asgari Ücrete Yüzde 99 Zam Yapılacak

AK Parti içerisinde geldiği iddia edilen haberlerde; enflasyon oranları ve yaşanan ekonomik sürecin normal olmadığı asgari ücrete yıl ortasında yüzde 99 oranında zam yapılacağı öne sürüldü.
AK Parti İçinden Haber Sızdı! Süreç Normal Değil Asgari Ücrete Yüzde 99 Zam Yapılacak

Emlak365.com - Asgari ücrete ara zam iddiaları yılın 3 ayı dolmadan başlamış ve kamuoyunu uzun süre meşgul etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma Bakanı Vedat Bilgin tarafından konuya ilişkin gelen açıklamalar sonrası gündemden düşen zam tartışmalar hafta ortasında yeni bir boyut kazandı. AK Parti'de üst düzey bir yöneticiden geldiği iddia edilen haberlere göre; 2022 yılı ortasında asgari ücrete yüzde 99 ara zam yapılacak.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YÜZDE 99 YAPILACAK

Asgari ücrete ara yapılması konusunda yeni bir iddia yer aldı. Bir AK Parti Yöneticisi tarafından elde edildiği aktarılan açıklamalarda, ara zam çok büyük olasılıkla yapılacak.

Ara zam tartışmalarından önce yapılan açıklamalarda AK Parti kulislerinde iki ayrı görüşün hakim olduğu; bunlardan birisinin olağanüstü durum vurgusu üzerinde durduğu, diğerleri ise ekonomik dengelerin değiştiği ve fiyat artışlarının 2 yıl öncesine geri dönmesinin son derece güç olduğu ifade ediliyor. Bu süreçte tüm dünyada oldğu gibi Türkiye'nin de olağanüstü bir süreçten geçtiği görüşünün ise hakim olduğu aktarıldı.

AK Parti İçinden Haber Sızdı! Süreç Normal Değil Asgari Ücrete Yüzde 99 Zam Yapılacak

AK Partili Yöneticinin Açıklaması

İsmi açıklanmayan AK Partili Yöneticiye göre; Temmuz 2022'de ara zam yüzde 99 oranında yapılacak. Yönetici basında yer alan değerlendirmesinde ara zam için "Biri diyebilir ki, her şey eskisi gibi olsun. Hayır, dengeler değişti, öyle olmayacak. Asgari ücret artışının üzerinden henüz üç ay geçmişken, biz şimdiden 'Temmuz'da zam olacak mı?'yı tartışıyoruz. Onun için, Cumhurbaşkanımızın çizdiğini çerçevede, bana göre yüzde 99 olacak. Çünkü normal bir süreç değil bu." ifadelerine yer verdi.

Ayrıca parti içinde de asgari ücrete ara zam yapılmasını savunanlar, halen kararsız olan vatandaşların yeniden partiye kazandırılması için önemli olduğuna işaret ediyorlar.

Ara Zam Yapılmasın Diyenler "Enflasyonu Tetikler"

AK Parti içinden bir kesimin ise ara zam konusunda çok fazla istekli olmadığı da iddia edildi. Bu kesimin ara zammın çözüm getirmeyeceği aksine enflasyon oranlarının yükselmesini daha da tetikleyebileceği vurguladıkları açıklandı. Ayrıca bu sürecin sadece Türkiye'ye özel olmadığı tüm dünyanın bu sorunu yaşadığı ifade edilirken zamların bu dönemde en yüksek seviyede olduğu bundan sonra da düşme eğilimi göstereceği konuşulduğu öğrenildi.