Akaryakıtta bir indirim daha! Pompa fiyatları değişiyor!

Akaryakıtta bir fiyat indirimi daha yapılacağı açıklandı. Petrol fiyatlarındaki gerilemelerle sıklaşan fiyat indirimlerine bir yenisi daha ekleniyor. Akaryakıt fiyatlarında son durum ne?
Akaryakıtta bir indirim daha! Pompa fiyatları değişiyor!

Türkiye’de akaryakıt fiyatlarında yeni bir indirim haberi geldi. Akaryakıt sektörü kaynaklarının verdiği bilgilere göre akaryakıtta bir indirim için daha alan oluştu. Alınan indirim kararının detayları hakkında bilgi verilirken akaryakıt fiyatlarının ne kadar olduğu da araştırılıyor. İşte akaryakıt piyasasına dair son fiyat gelişmeleri...

PETROL FİYATLARINDA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

Petrol fiyatlarında düşüş Mayıs ayının başı ile de devam ediyor. Brent petrolün varil fiyatı 78 dolara kadar gerilerken bu fiyatlarda daha çok düşüş bekleniyor. Bugünden itibaren başını Suudi Arabistan’ın çektiği bazı ülkelerin petrol üretimini kısmaya başlayacakları biliniyor. Bu durum petrol arzında bir sıkıntı meydana getirecek ve fiyatlarda dengesizlik meydana gelebilecek. Bundan dolayı akaryakıt fiyatlarının Mayıs ayında çok daha fazla değiştiğine şahitlik etme ihtimali çok yüksek görülüyor.

DOLAR KURU DESTEKLEMİYOR

Akaryakıt maliyetleri belirlenirken hesaplama dolar kuru üzerinden yapılıyor. Ancak dolar kurunda farklı bir gelişme meydana geliyor. İkili kur sistemine geçildiği için ekran fiyatı akaryakıt sektöründe çok da etkili olmamaya başladı. Bunun yerine daha yüksek seviye olan serbest piyasa fiyatından dolar kuru hesaplamaya katılıyor. Buna rağmen akaryakıtta indirim alanı oluyor. Dolar kurunda bu sorun yaşanmamış olsaydı akaryakıt indirimlerinin miktarı daha yüksek olabilecekti.

MOTORİN İNDİRİMİ BELLİ OLDU!

Motorin fiyatlarında yeni bir indirim olacağı haberi akaryakıt sektörü kaynakları tarafından açıklandı. Buna göre motorinin litre fiyatında 59 kurul tutarında indirim uygulanacak. Bu indirim Salı gününü Çarşamba gününe bağlayacak olan gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıtılacak. Araç sahipleri Çarşamba gününden itibaren litresi 59 kuruş daha ucuz olarak motorin satın alabilecekler.

MOTORİN FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Motorinin litre fiyatına yapılacak olan 59 kuruşluk indirimin ardından fiyatlar değişecek. Buna değişikliğin ardından motorinin litre fiyatı İstanbul’da 19,11 TL, Ankara’da 19,46 TL, İzmir’de 19,54 TL olacak.