Akaryakıtta indirim kararı! Bu geceyi bekleyen depoyu 50 TL daha ucuza dolduracak!

Akaryakıt fiyatlarında yeni bir değişim daha yapılıyor. Motorinin litre fiyatına bu gece yarısını yeni bir indirim geliyor. Benzinin litre fiyatında ise herhangi bir değişim olmayacak.
Akaryakıtta indirim kararı! Bu geceyi bekleyen depoyu 50 TL daha ucuza dolduracak!

Milyonlarca araç sahibini çok yakından ilgilendiren bir indirim haberi geldi. Buna göre son günlerde petrol fiyatlarında etkili olan düşüşler meyvesini vermeye başladı. Motorinin litre fiyatına indirim yapılacağı sektör kaynakları tarafından açıklandı. Buna karşın benzin ile alakalı olarak herhangi bir fiyat değişimi olmayacak.

PETROL FİYATLARI GERİLEDİ!

Küresel petrol sektöründe önemli gelişmeler yaşanıyor. Özellikle Rusya’nın bugünden itibaren kendisine tavan fiyat uygulaması yapan ülkelere petrol satışını yasaklaması fiyatlarda belirleyici oldu. Petrol fiyatlarında gerileme meydana gelirken brent petrolün varil fiyatı 85 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bu fiyat gerilemesi Türkiye’de akaryakıt maliyetlerini de etkiledi.

DOLAR KURU STABİL!

Uzun bir süredir akaryakıt fiyatlarında dolar kurunun bir etkisi olmuyor. Kurun stabil seyretmesinden dolayı akaryakıt maliyetleri hesaplanırken tek değişken olarak petrol fiyatları kaldı. Dolayısıyla akaryakıt maliyetlerinde ana etkiyi petrol fiyatları yapıyor. Dolar kuru ise 18,80 TL’den fiyatlanmaya devam ediyor.

MOTORİN İNDİRİMİ AÇIKLANDI!

Akaryakıt sektörü kaynakları yapılan maliyet hesaplamaları ile motorin fiyatlarında indirim olacağını ilan ettiler. Buna göre bu gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatında 1,02 TL’lik bir indirim olacak. Pompa fiyatlarına yansıyacak olan bu indirim ile motorin fiyatları gerileyecek. Motorin satın almak için bu gece yarısını bekleyecek olan araç sahipleri 50 litrelik bir depoyu 50 TL daha ucuza doldurabilecekler.

BENZİNE İNDİRİM YOK!

Motorine indirim açıklanırken benzin indirimi de araştırılmaya başlandı. Akaryakıt sektöründen gelen bilgilere göre benzin için herhangi bir indirim kararı alınmadı. Ancak petrol fiyatlarında düşüşler devam ederse benzin için de bu hafta bitmeden bir indirim kararı alınabileceği bildirildi. İndirim olması durumunda onun da 1 TL civarında olabileceği belirtildi.

AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Bu gece yarısından itibaren yapılacak olan motorin indiriminin ardından motorinin litresi İstanbul’da 22,43 TL’ye, Ankara’da 22,70 TL’ye ve İzmir’de 22,73 TL’ye düşecek. Benzin ise şu anda İstanbul’da 21,14 TL’den, Ankara’da 21,37 TL’den ve İzmir’de 21,28 TL’den satılıyor.