Akbank SMS ile duyurdu! FAİZLER YÜKSELİYOR tam 1 ay sonra her şey değişecek

Türkiye'nin büyük ekonomik kapasiteye sahip milyar liralık bütçeli bankası Akbank'tan Akbank kredi kartı ya da banka kartı kullanıcılarının tamamına SMS yolu ile yeni karar açıklandı.
Akbank SMS ile duyurdu! FAİZLER YÜKSELİYOR tam 1 ay sonra her şey değişecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)'nin ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ortak kararları neticesinde faiz artırma kararı alınmıştı. Kararın ardından tüm bankalarda faiz konusunda harekete geçerken Akbank'tan hamle geldi.

616x321-8-ekim-2022-akbank-banka-sistemi-uygulamasi-neden-coktu-akbankta-neler-oluyor-akbank-mobilde-sorun-mu-var-1665216283204.jpg

Akbank SMS ile duyurdu! FAİZLER YÜKSELİYOR tam 1 ay sonra her şey değişecek- Akbank tüm 81 ildeki müşterilerine SMS yolu ile yeni kararı açıkladı. Buna göre yeni belirlenen karar ile birlikte 1 ay sonra Akbanklı olanlar için faiz oranları güncellenecek.

FAİZLER %4,32'YE ÇIKARILIYOR

Akbank'ın SMS yolu ile yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sevgili Akbanklı, 25.10.2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Artı Para (Kredili Mevduat Hesabı) aylık akdi faiz oranının % 4,02, aylık gecikme faiz oranının ise % 4,32 olarak güncelleneceğini bildirmek isteriz. Bu bildirimin mevzuat cerçevesinde sözleşme değişikliği niteliğinde olduğunu hatırlatırız. İyi günler dileriz.

whatsapp-image-2023-09-27-at-13-15-19.jpeg

Yukarıda yapılan açıklamaya göre milyonlarca ak banklı için 25 Ekim 2023 tarihi itibari ile Artı Para aylık faiz oranı %4,02'ye gecikme faizinin ise %4,32'ye çıkarılacağı belirtildi. Yapılan açıklamalara göre, yaklaşık 1 ay sonra Ekim ayı sonlarına doğru yeni bir faiz güncellemesi vatandaşları bekliyor olacak.

SMS yolu ile yapılan değişikliklere ilişkin olarak Akbank'ın Artı Para faiz oranlarına ilişkin detaylı bilgilere yine Akbank'ın resmi web adresi üzerinden ya da mobil uygulaması üzerinden ulaşabilirsiniz. Faiz oranlarına ilişkin vatandaşlar kendilerine en yakın Akbank şubelerine giderek te hizmet alabilirler.