Altın adeta uçuşa geçecek! Ekonomist tarih vererek gram altının 2 bin 100 TL olacağını duyurdu

Gram altın için beklenen açıklama geldi. Ekonomist Barış Soydan tarafından yapılan son açıklama ile birlikte altının yükseleceği tarih öğrenildi.
Altın adeta uçuşa geçecek! Ekonomist tarih vererek gram altının 2 bin 100 TL olacağını duyurdu

Yatırımcılar tarafından merakla beklenen açıklama geldi! Ekonomist Barış Soydan altın fiyatlarının bir anda yükselmesinin ardından yaptığı açıklamalarda milyonlarca vatandaş tarafından merak konusu haline gelen altın fiyatlarına yönelik kritik tarihi verdi. Sektör hakkında değerlendirmeler yaparak vatandaşların merakla araştırdığı konulara yeniden açıklık getirdi.

GÜNCEL KUR DEĞERLENDİRMESİNDE BULUNDU!

Altın ve dolar hakkında kritik açıklamalarda bulunan Soydan, "Dolar endeksi yani Amerikan parasının 6 güçlü para karşısındaki değerini izleyen endeks 106 seviyesine yaklaştı. Bu son 6 buçuk ayın en yüksek seviyesi. Altınla dolar birbirinin rakibi biliyorsunuz. Ona birazdan geleceğim. Bu arada Amerikan 10 yıllık devlet tahvillerinin getirisi yani faizi de yüzde 4.519 ki bu da 2007 yılından bu yana görülen en yüksek seviye. Yani şu anda dolar cinsinden varlıklarda büyük bir cazibe var ve işte küresel sermayenin bir kısmı altından çıkıp tahvillere ve dolara yöneliyor. Aslında FED'in para politikası bu kadar sıkıyken ve yakın dönemde de gevşeme işareti vermiyorken ons altının daha da düşmesi gerekirdi. Çünkü diyor Bloomberg, altınla dolar birbirinin rakibi. Dolar yükseldiğinde altın düşüyor ve dolar endeksi veya ABD devlet tahvillerinin getirisi yani faizi düştüğünde ise altın yükseliyor. " dedi.

ALTININ ZİRVE YAPACAĞI TARİHİ AÇIKLADI!

Binlerce vatandaş tarafından özellikle de yatırım amacı ile alınan altınların nasıl değerleneceği konusunda merak edilenlerin artmasının ardından Soydan tarafından yapılan açıklamalarda "ABD devlet tahvillerinin faizi de uzun zamandır görülmedik ölçüde yüksek. Bu koşullarda ons altının daha da düşmesi gerekirdi. Ama düşmüyor. Neden düşmüyor? Çünkü diyor Bloomberg, 'Merkez Bankaları çok ciddi altın alımı yapıyorlar özellikle de Çin Merkez Bankası. Çin Merkez Bankası rezervlerini çeşitlendirmek istiyor. ABD devlet tahvillerinde payını kendi rezervleri içinde düşürmek istiyor ve doların, ABD devlet tahvillerinin rakibi de ons altın. Bu da dolar endeksinin yükselmesine rağmen ons altında sert düşüşü engelliyor ve FED para politikasını gevşetmeye başladığında ons altının çok güçlü bir şekilde yükselebileceğinin de işareti." diyerek gelecek yıl bu bağlamda gram altının da artacağı öğrenilmiş oldu.

Bununla birlikte bu değişim sonucunda gram altının 2 bin 100 TL olmasını beklediği Ekonomist Barış Soydan tarafından açıklandı.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Ekonomist Barış Soydan'a ait olup yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.