Altın alacaklara piyasa uzmanından Kasım ayı uyarısı! Biraz bekleyelim

Son dönemde altın fiyatlarında yaşanan artışların ardından Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş açıklamalarda bulundu.
Altın alacaklara piyasa uzmanından Kasım ayı uyarısı! Biraz bekleyelim

Sene sonuna kısa bir zaman kala vatandaşlar tarafından atlına ilişkin gelişmeler takip edilmeye başlandı. Özellikle gram altının değer kazanması sonucunda yatırımcılar uzmanları yakın takibe aldı. son dönemde yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, kasım ayına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalar başlıca şu şekildeydi;

KASIM AYI KAZANILACAK AY DEĞİL!

Yatırım konusunda tavsiye bekleyen kişiler için açıklama yapan Memiş, "Borsa İstanbul 7611 puanda. Yüzde 0.63'lük değer kaybı var. Ekim ayındaki beklentimiz gerçekleşti borsada. 7500 puan altına sarkmadan kademeli alım yapmayacaktık. Yüzde 50 alım için tekrar 7500 altı rakamları bekliyorum. Yüzde 25, yüzde 25 alıyorum.

En az 3 hisse senedine risklerimi bölerek alıyorum. Daha önceki videolarımda ve ekimdeki yol haritamızda bir değişiklik yok. 7290, 7150 hatta 7000 puan altına sarkma olasılığı bile var. Kenarda izliyorum.

Kasım ayı para kazanılacak bir ay değil. Vurdum, aldım. Yatırım yaptım kazandım, hayalcilikten başka bir şey değil. Şu anki devir para kazanma değil, aldım, kenarda dursun devri. En az 6 ay bekleyeyim devri. Şu anda varlığı koruma devri. Varlığını koruyorsun, kaybetmiyorsun. Şu anda devir para kazanma devri değil. Kahraman olmaya gerek yok" şeklinde konuştu.

ALTIN UCUZ DEĞİL ALTIN BEDAVA!

Önümüzdeki ay altın için neler olabileceği hakkında ise "Altın ucuz değil, altın bedava. Ekim ayında söylemlerim bu yöndeydi" diyen İslam Memiş, "Hatta paranız varsa, üstüne koy demiştim. Gram altın 1678 liraydı, bugün 1845 lira. Altın alanlar çok güzel hareket yaptı ama dinlemeyenler zarar etti

Kasım ayında borsa tarafına bakalım. Kasım ayı o kadar dalgalı piyasalar olacak ki, 6900'ü bile görebilir. 8000 puanı kırınca çok iddialı konuşacaksın ama bir gün sonra soluğu 7000 puanda alacaksın. Geniş bant aralığında dalgalanan kasım piyasası senin tüm varlıklarını bir anda bitirebilir. Bu şekilde işlem yapmak resmen kumar bağımlılığıdır. Kasım ayı para kaybetme ayı" şeklinde ifadelere yer verdi.

DOLAR KURUNDA SON DURUM!

Altının yanı sıra dolar kurunda nelerin yaşanacağından bahseden Memiş, "Dolar TL kurunda trend 28 lirayı da gördük, 28.36'yı da gördük. Bu hafta geniş bant aralığında dalgalandı. Faiz artırımı geldi buna rağmen düşmedi. Beklentimiz 29.70. Dolar neden düşmüyor? Büyük bir problem bu. Şu anda dolar TL kurunun 27'lerde olması lazım. 500 baz puan faiz artışı kolay bir şey değil. Demek ki elimizdeki varlıklarımıza sarılıyoruz.

Yıl sonu beklentimiz 29.70. Beklemeye devam ediyoruz. Dolar alayım kazanayım yok. En az kazanan sen olursun. Son 20 yıldaki rakamlarda en az kazandıran dolar. Euro TL 29.75. Israrla döviz almak istiyorsan euro ucuz." şeklinde konuştu.

BİRAZ BEKLEYELİM DEDİ

Uzun süredir altın fiyatları konusunda merak edilenler hakkında ise "Ons altın 1982 dolar seviyesinde. 2000 doları hedef aldı. İlla göreceğim 2000 doları, 2010, 2015 doları görüp geri geleyim modunda. Bunun tekniği ne? Ons altın 1808 dolardan 1982 dolara geldi. Aşağıda düzeltme yapmadı, öyle ya da böyle yapacak. 2000 dolara atar bir rahatlar geri gelir. Ben bu seviyelerden ons altın almam. 1880 dolar destek seviyelerini beklerim

Gram altın TL serbest piyasalarda 1835-1840 lirada. Elimde TL var, ben bu seviyeden altın alır mıyım? Hayır, beklerdim. 1780 lirayı zikrettim.

Dolar gerilemediği için hala 1840 lira seviyesinde gram altın. Gram altın normalde bugün 1780 lirada olmalıydı. Ben altın almak için beklemeye devam ediyorum. Biraz bekleyelim." dedi.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Piyasa Uzmanı İslam Memiş'in değerlendirmeleri olup yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

Haber Editörü