Altın alacakların dikkatine! Ünlü ekonomist İslam Memiş 15 Şubat'ı işaret ederek uyardı

Altın yatırımcılarının yakından takip ettiği altın fiyatları ve uzman görüşleri gelmeye devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın ve gümüş ile ilgili yeni tahmin ve önerilerini sıraladı.
Altın alacakların dikkatine! Ünlü ekonomist İslam Memiş 15 Şubat'ı işaret ederek uyardı

Altın alacakların dikkatine! Ünlü ekonomist İslam Memiş 15 Şubat'ı işaret ederek uyardı: Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın için yeni tahminlerde bulundu. 15 Şubat 2023 tarihini işaret eden Memiş dikkatli olunması gerektiğini söyleyerek altın alacalara uyarılarda bulundu. İslam Memiş gram altın ve gümüş ile ilgili yeni tahminlerde bulunarak yatırımcılara yeni uyarılarda bulundu. Net tarih verdi ve dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dolar tarafından konuşulacak pek şeyin olmadığını ve stabil devam ettiğini söyledi. Döviz tarafından çok düşüşe izin verilmeyeceğini söyleyen Memiş ihracat tarafı işsizlik gibi söylemlerin de olduğunu ifade etti ve ekledi; "Ekranlarda 18.80 olsa da serbest piyasalarda 19 lira üzerinde bir kur var. Baskılanma süreci devam ediyor. Döviz tarafıyla hazirandan sonra 24-25 lira aralığını beklemeye devam ediyoruz. Euro TL kuru doların üzerinde kalmaya devam ediyor." şeklinde konuştu. 

15 ŞUBAT'A KADAR SATIŞLAR OLABİLİR

İslam Memiş gram altının 1163 TL olduğunu serbest piyasada ise 1178/1181 TL aralığında olduğunu söyledi. Son iki haftadır uyarılarının olduğunu söyleyen Memiş Ons altında ise 1940 dolar seviyesinin görüldüğünü buna karşın 1850-1950 bant aralıklarının da takip edildiğini söyledi ve konuşmalarına şöyle devam etti;

"Şubat 15'ine kadar satışlar olabilir, dikkat edelim. Düzeltmeye teknik olarak ihtiyaç var. 1907 dolar var, 1880 dolar var, 1860 dolar seviyesi var. Ben buraları beklemeyi devam ediyorum. Gram altını takip etmek için altın ons fiyatını takip etmeliyiz uyarılarım vardı, doları değil. Gram altın TL fiyatında aşağı yönlü bir trend bekliyorum. Gram altında geri çekilme ons altın nedenli. Bant aralığı gram altın kaç liraya tekabül ediyorsa, oralardan alıp uzun vadeli yatırımcı olup alıp unutan yatırımcısının mahcup olmayacağını düşünüyorum. Yıl içinde 1350, 1450 ve üzerindeki rakamların bekliyorum. Pozitif beklentimiz devam ediyor." dedi. 

ALTININ YARISINI GÜMÜŞE ÇEVİREBİLİRSİNİZ

İslam Memiş gümüş ile ilgili daha önceki uyarılarına hatırlatarak bunların devam ettiğini söyledi. Ons gümüş 23,37 seviyesinde olduğunu söyleyen Memiş geri çekilmenin de olabileceğini ifadelerine ekledi. 22,80 destek seviyesini beklediğinin altını çizerek altınla gümüş alacaklar için bunun güzel bir fırsat olduğunu söyledi.