Altın borcu olanlar dikkat! Kuyumcular açıkladı, gram altın bu fiyata yükselecek!

Altın piyasasındaki son fiyatlar kadar altın fiyatlarının ne kadar olacağı da merak ediliyor. Altın fiyat tahminleri ile alakalı olarak son gelişmeler neler? Altın piyasasının nabzını tutan kuyumcular gram altında kaç TL'lik fiyat tahmin ediyorlar?
Altın borcu olanlar dikkat! Kuyumcular açıkladı, gram altın bu fiyata yükselecek!

Altın piyasası için oldukça kritik bir haftaya giriş yapılıyor. Altın fiyatlarını iki yıldır dolaylı olarak baskılayan FED'in faiz kararı yeni haftada açıklanacak. FED'in faiz kararının açıklanması ve ardından FED Başkanı Jerome Powell'in faiz politikasına dair yapacağı açıklamalar altın fiyatlarında belirleyici olacak. Bunun için de altın fiyatlarında hem düşüş hem de yükseliş senaryoları kapışıyor. FED'in kararına göre altın piyasası kendisine bir yön çizecek. Peki altın fiyatları ne kadar olur? Ons ve gram altın için kuyumcuların tahminleri neler? 

ALTIN KAYBETTİRMEZ!

Altın piyasası ile alakalı olarak değerlendirmelerde bulunan Kapalıçarşı kuyumcu esnafı Hüseyin Ersöz, "Altın yatırımcısı kazanmaya devam ediyor. Dönemsel olarak fiyatlarda düşüşler görülebilir. Ancak uzun vadeli bir yatırımcının altın yatırımı ile kaybettiği görülmemiştir. Bunun yanında kısa vadede de önemli gelişmeler bekleniyor. Bu hafta FED'in faiz kararı açıklanacak ve tüm dünya piyasaları bu kararı bekliyor. FED'in faiz artırımına son vereceğine dair küçük bir işaretin gelmesi dahi altın fiyatlarına yeni zirveleri getirir. Bundan dolayı bu karara göre altın yatırımcısı karar öncesi veya karar sonrası pozisyon almalıdırlar." dedi. 

ALTIN FİYAT TAHMİNLERİ!

Altın fiyatları hakkında da tahminlerini açıklayan Hüseyin Ersöz, "Altın fiyatlarında bir düşüş beklentimiz yok. Daha önce söylediğim gibi zaman zaman fiyatlar hafif geri çekilebilir ama bunlar kalıcı olmayacaktır. FED'den gelecek olumlu bir haber akışının ardından ons altın 2.100 dolara doğru hareket edecektir. Gram altında ise 1.350 TL seviyesi zorlanacaktır. kuyumcu fiyatlarında ise 1.400 TL noktası aşılır. FED'den bu karar gelmese dahi yıl içerisinde orta vadede bu fiyatlar görülecektir." ifadelerini kullandı. 

YIL SONUNDA GRAM ALTIN KAÇ TL OLUR?

Gram altın ile alakalı olarak değerlendirme yapan bir diğer kuyumcu esnafı İbrahim Şahin ise, "Altın yatırımcısı biraz sabırlı olmalı. Uzun vadeli olarak yatırımlarını değerlendirenler bu yıl güzel haberler duyacaklar. Yıl sonuna doğru gram altının 1.750 TL'ye yükseleceğini düşünüyorum. Yaz ayları düğün mevsimi olacaktır ve bir yoğun talep de oluşacaktır. Dünyadaki ekonomik gelişmelerle beraber gram altında fiyat yükselişlerini takip edeceğiz." dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.