Altın borcu olanlara kötü haber! Ons ve gram altın için son fiyat tahmini geldi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarına dair tahminlerini açıklayarak şu anda altın alımı yapılıp yapılamayacağını söyledi. Altın alım fırsatı mı verdi? Yatırımcılar altın almalı mı?
Altın borcu olanlara kötü haber! Ons ve gram altın için son fiyat tahmini geldi!

Altın piyasasında fiyat hareketleri yeniden hızlandı. Ons altında 1.970 dolara kadar geri çekilme görülürken yeniden 2.000 dolar seviyesi zorlanmaya başlandı. Şu anda ons altın 1.996 dolardan işlem görürken altın fiyatlarının ne yönde hareket edebileceğine dair uzman görüşleri gelmeye başladı.

FED FAİZ SİLAHINDAN VAZGEÇMİYOR

Altın fiyatlarında son günlerde meydana gelen fiyat hareketleri FED’in kararsız tutumundan kaynaklanıyor. FED’in faiz artırımlarını kesebileceğine dair beklentiler oluşmuştu. ABD’de batan bankaların FED’in faiz artırımlarından dolayı battıkları iddia edilmiş ve FED’in de faiz artırımlarına son vermesi gerektiği görüşü hakim olmuştu. Ancak yapılan son açıklamalara göre FED faiz artırımlarına bir süre daha devam edecek. Bu faiz artırımının olması demek altın fiyatlarının baskılanması anlamına geliyor. Bu baskı ortamında da ons altından beklenen yükselişler gerçekleşmeyebiliyor.

ALTIN FİYAT TAHMİNLERİ!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bir açıklama yaparak altın fiyatlarına dair beklentilerini açıkladı. Altında pozitif konumunu koruduğunu belirten İslam Memiş, “Altın fiyatları ile alakalı olarak benim verdiğim mesajlar gayet netti ve bu netlikte herhangi bir kayıp da meydana gelmedi. 2.000 doların üzerinde ons altın, 1.350 TL’nin de üzerinde gram altın almayacağımı söyledim. Ons altında belirttiğimiz ilk düzeltme 1.970 dolara düşüşle gerçekleşti. Ancak aynısı gram altın için söylemek çok zor. Gram altın tarafından spekülasyon var ve ben şu anda almayı tercih etmem.” dedi.

Altın fiyat tahminlerinde herhangi bir değişiklik olmadığını açıklayan İslam Memiş, “Altın fiyat tahminlerimi uzun vadeli yatırımcılar için açıklamıştım. Ben kısa vadeli al-sat yapılmasını desteklemiyorum. Altın yatırımı uzun vadeli olmalıdır. En azından orta vadeli olmalıdır ki kazanç getirsin. Zaten makas farklarından dolayı al-sat imkanı da kalmadı.

Gram altında yıllık tahminim 1.450 TL ile 1.550 TL arasındaydı ve bu seviyelerin yıl sonuna kadar geleceğine inanıyorum. Ons altın için yıllık tahminim ise 2.350 – 2.400 dolar aralığıdır. Genellikle yılın ikinci yarısında altın fiyatlarında ataklar gerçekleşecektir. FED faiz artırım patikasını sonlandırdığını açıkladığında altının çağı başlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Yatırım yapmayı düşünenler farklı kaynaklardan kendi araştırmalarını yapmalıdırlar. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.