Altın borcu olanların etekleri tutuşacak! Ünlü ekonomist altının pik yapacağı tarihi açıkladı

Altın fiyatlarında son dönemde yaşanan gelişmeler yatırımcıların ilgisini çekti. Altın fiyatlarının hafta başındaki düşüşten sonra toparlanma kaydettiğini belirtmekte fayda var. Gram altın 1.627 TL'ye, çeyrek altın fiyatı ise 2.676 TL'ye geriledi. Bu durum altın yatırımcılarını tedirgin ederken altın fiyatlarının geleceğine dair soru işaretlerini de gündeme getirdi. Piyasanın güvenilir isimlerinden birisi ise altının fiyatının artacağı tarihi belirtti. İşte 1 Ekim itibarıyla altın fiyatları.
Altın borcu olanların etekleri tutuşacak! Ünlü ekonomist altının pik yapacağı tarihi açıkladı

Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararı sonrasında yaşanan düşüş trendi, altın fiyatlarının Ekim ayından itibaren toparlanmaya başladığına işaret ediyor. Gram ile çeyrek altın fiyatlarında yaşanan bu dalgalanmalar, yatırımcıları altın piyasasının geleceğine ilişkin beklentiler konusunda endişeye sevk etti. Piyasanın en güvenilir isimlerinden birisi olan ekonomist Barış Soydan, altının fiyatına ilişkin önemli bir tahmin söyledi. Soydan, Gram Altın sahiplerine heyecan verici açıklamalar yaptı ve altın piyasasındaki son trendleri ve beklentileri paylaştı.

Ünlü ekonomist altının pik yapacağı tarihi açıkladı

2 EKİM 2023 GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

2 Ekim 2023 itibarıyla altın fiyatları aşağıdaki gibidir.

Gram altın alış: 1.627,29 TL / satış: 1.627,65 TL

Ons altın alış: 50.584,05 TL / satış: 50.613,20 TL

Çeyrek altın alış: 2.603,66 TL / satış: 2.661,20 TL

"Altının zirveye ulaşacağı tarih, açıkladı"

Ekonomist Barış Soydan, altın fiyatının zirveye ulaşacağı öngörüsünü açıkladı. "Bloomberg'de görüşü yayınlanan yatırım firması yöneticisi Marcus Garvey, gelecek yıl dolar endeksinin ve Hazine faizlerinin düşeceğini, onsun düşeceğini söylüyor. Altının değeri 2.100 dolara yükseliyor. Bu aynı zamanda altının gram miktarını da etkileyecektir." dedi.