Altın, dolar, gümüş, euro, sterlin! İslam Memiş seçim öncesi kazandıracak yatırımları açıkladı!

Türkiye’de yatırımcılar oldukça zorlu bir süreçten geçiyorlar. Enflasyon karşısında zarar ettirmeyecek yatırım aracı bulmak oldukça zor olabiliyor. Finans Analisti İslam Memiş seçim sürecini de dikkate alarak yatırım araçlarını değerlendirdi.
Altın, dolar, gümüş, euro, sterlin! İslam Memiş seçim öncesi kazandıracak yatırımları açıkladı!

Küresel piyasalarda tedirgin fiyatlamalar gerçekleşmeye devam ediyor. ABD’de patlayan bankacılık krizi tüm piyasaları tetikte beklemek zorunda bıraktı. ABD bankacılık piyasasının çok güçlü olduğu düşünülürken gerçekleşen sarsılma tüm piyasaların yeniden değerlendirilmesine neden oldu. Yurt içi piyasalarda ise seçim sürecine girildi ve buna göre fiyatlamalar yapılmaya başlandı. Buna bir de Merkez Bankası’nın müdahaleci para politikaları dikkate alındığında yatırımcılar adeta kabusu yaşıyorlar.

ENFLASYONA KARŞI NASIL YATIRIM YAPILABİLİR?

Türkiye’de vatandaşların varlıklarını koruyabilecekleri yatırım araçlarını doğru tercih etmeleri artık çok zorlaştı. Faiz ile enflasyon arasında açılan makas, dolar kuruna yapılan müdahale yatırımcıları çaresiz bırakırken Finans Analisti İslam Memiş son durumu değerlendirerek yatırımcılara fikir verecek tespitlerde bulundu.

DOLAR MI, EURO MU, STERLİN Mİ?

Birikimi olan yatırımcılara seslenen Finans Analisti İslam Memiş şunları kaydetti:

“Yatırımcıya göre, vadesine göre, beklentiye göre, cevabı değişkenlik gösterir. Yıllık bazda ve ortalama değer üzerinden konuşursak elimde 10 bin lira param var ve yıl sonuna kadar da bu paraya ihtiyacım yok birikim amaçlı değerlendirmek istiyorum. Euro ve sterlin düşük fiyatlanmalarda bulunuyor. Doları tercih edenlerden ziyade bu paraların daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Euro/dolar paritesinde 1,15 seviyelerini yaz aylarında bekliyorum. Sterlin ve dolarda 1,30 seviyelerini bekliyorum.”

ALTIN VE GÜMÜŞ NE OLUR?

Altın ve gümüş için de pozitif olduğunu söyleyen İslam Memiş, “Alternatif tabi yine altın ve gümüş tarafındaki beklentilerim pozitif, yüzde 50 emtia yüzde 50 döviz yani bu şekilde değerlendirilebilir. Gümüş 25 dolar seviyesinde beklentimiz 40 dolar seviyesi. Yine pozitif beklentimiz devam ediyor. 28 dolar seviyesini geçtikten sonra önümüz daha açık ve son 2 yıldır baskılanmaya devam ediyor. Gram tarafı 16 lira seviyesinde beklentimiz 20 lira seviyesindeki rakamlar. Gram altında da 1.450 TL, 1.550 TL ve 1.700 TL hedefleri var. Değerlendirilebilir ama al-sat yapacağım diyen hiç bulaşmasın makas aralıkları açılmışken ne alırsa alsın zarar edecek.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ilgili uzmanın kişisel yorumlarıdır ve kazandırma garantisi yoktur. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.