Altın Fiyatları Neden Düşüyor, Altın Piyasasında Son Durum Ne? Ons Altın Ve Gram Altın Ne Kadar Oldu?

Altın piyasasında fiyatlama krizi devam ediyor. Ons altında gerilemeler sürerken bundan sonrasına dair fiyatlamalar merak ediliyor. Yeni haftada altın piyasasını neler bekliyor? Altın fiyatları hakkında uzman yorumları...
Altın Fiyatları Neden Düşüyor, Altın Piyasasında Son Durum Ne? Ons Altın Ve Gram Altın Ne Kadar Oldu?

Altın piyasasında son haftalarda oldukça olumsuz bir fiyatlama yatırımcıları zor durumda bırakıyor. Geçtiğimiz hafta ons altında yüzde 1,32 oranında kayıp yaşandı. Bu kayıpla beraber ons altın beş hafta üst üste düşüş kaydetmiş oldu. Altın fiyatları ne kadar olacak? Altın fiyatlarındaki düşüşün nedeni ne?

ALTIN PİYASASINDA SON DURUM!

Spot altın fiyatı son bir yılın en düşük fiyatlamasını geçtiğimiz hafta gördü Uluslararası spot altın piyasasında 1.697 dolar seviyesi görüldü. Ardından bir toparlanma meydana geldi ve fiyat 1.708 dolar noktasına ulaştı. Altın fiyatlarındaki bu negatif görüntü yatırımcıları da hareketsiz bırakıyor. Özellikle yüksekten alım yapanlar zararlarını telafi edebilmek için mecburen beklemeye geçtiler.

ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

Altın fiyatlarındaki düşüşün ana nedeni dolar endeksindeki yükselişler oluyor. FED faiz artırımı yapıp dolar endeksinin yükselmesini sağladıkça sermaye altın piyasasından dolara doğru kayıyor. Bu da altın fiyatları üzerinde çok büyük bir baskı meydana getiriyor. FED’in Temmuz ayı faiz kararına kısa bir süre kalmış olması da altın fiyatları üzerinde olumsuz etki bırakıyor. Bundan dolayı altın fiyatlarında beklenen sıçrama gerçekleşmediği gibi bu ihtimal de oldukça uzak görülmeye başlandı.

ALTIN PİYASASINDA HANGİ FİYATLAR BEKLENİYOR?

Altın fiyatlarına dair değerlendirmede bulunan piyasa uzmanı Sugandha Sachdeva, “Altın fiyatlarında dolar endeksinin baskısı devam ediyor. Dolar endeksinde bir soğuma meydana gelirse altın fiyatlarında da bir miktar rahatlama olacaktır. Ancak bunun tersi ise altın piyasası için felaket anlamına geliyor. Dolar endeksi sürdürülebilir bir sıçrama gerçekleştirirse altın fiyatlarının üzerindeki baskılar artacaktır.” dedi.

ONS ALTIN VE GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

Güncel piyasa verilerine göre ons altın şu anda 1.708 Dolar seviyesinde işlem görmeyi sürdürüyor. Gram altında ise hafif bir düşüş gözlemlenirken tabeladaki fiyata göre 954 TL seviyesinden işlemler devam ediyor.