Altın fiyatları yükselmeye devam ediyor! Uzman isim gram altın için uzun vadede olacakları açıkladı

Altın yatırımcıları tarafından uzun süredir altının gidişatı hakkında merak edilenlerin artmasının ardından Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş yeni açıklamalarda bulundu.
Altın fiyatları yükselmeye devam ediyor! Uzman isim gram altın için uzun vadede olacakları açıkladı

Son iki hafta içerisinde dünya genelinde yaşanan siyasal gerginliklerin ardından piyasalar da altüst olmuştu. Durum bu şekilde olunca da yatırım yapmak isteyen vatandaşlar tarafından bu sene oldukça değer kazanan altına ilişkin neler yapılabileceği konusunda merak edilenler de artmaya başladı.

Altın fiyatlarının hızlı bir şekilde yükseldiği bu dönemde son olarak Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş yeni değerlendirmelerde bulundu;

GRAM ALTIN İÇİN TARİH BELLİ OLDU!

Yatırımcıların izlemesi gereken yollardan bahseden Memiş, "Hamas-İsrail savaşı dünyanın gündeminde olmaya devam edecek. TCMB ve ECB’den faiz artırımları bekleniyor. Bu hafta volatilite oldukça yüksek olacak. Bu hafta yatırımcı hangi bant aralıklarını takip etmeli?

7 bin 510 puandan haftayı tamamlamıştı. Güçlü alımlarla haftaya başlayabilir. Hedef 8 bin 120 puan seviyesi. Ancak düşüşlerin bittiğini öngörmüyorum. Aşağıda 7 bin 290 puan seviyesi hâlâ duruyor. Kademeli alım için bugün ve yarının uygun olduğunu düşünüyorum.

Kısa vadede bir, iki günlüğüne geri çekilebilir. Hem TCMB’nin faiz kararı hem de dolar endeksinin gerilemesi doları negatif etkileyebilir. Takip edeceğim bant aralığı 26,80-28,20 lira aralığı. 1,0580 destek seviyesi. 1,0550-1,0750 aralığını takip edeceğim. Orta ve uzun vade için ucuz kalmaya devam ediyor. Özellikle 2024 hazırlığı yapılmalı." dedi.

"ALTININ GELDİĞİ SEVİYEYİ AÇIKLADI"

ONS Altın hakkında açıklamalarda bulunan Memiş, "Bin 980 dolar seviyesinden kapanış yapmıştı. Kısa vadede negatif. Bu hafta bin 938-bin 981 dolar aralığını takip edeceğim. Önce bir gerileme, sonra 2 bin dolar seviyesinin üzerine ataklar yapar. Son bir düzeltme sonrası 2 bin dolar seviyesini görebiliriz.

Bin 867 lira seviyesinden kapanış yapmıştı. Bin 780-bin 880 lira aralığını takip edeceğim. Bu hafta bin 800 lira seviyesinin altına sarkmasını bekliyorum (fiziki). Sonra yukarı yönlü hareketlerini sürdürür. Borsanın iki haftalık rallisini altın, iki haftada fazlasını verdi.

Hedef 24 dolar, düşüşler kalıcı değil. 23,20 dolar seviyesi sonrası hedef 24 dolar. Bu hafta dolar aşağı, dolar karşısındakileri yukarı bekliyorum." dedi.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'e ait olup yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

Haber Editörü