Altın fiyatlarında ibre yeşile dönüyor! 14 gün uyarısını dinlemeyen yanacak

Yatırım yapmak isteyenlerin ya da yatırımları için yön vermek adına dinlediği ve sürekli takip ettiği Ünlü ekonomist İslam Memiş piyasalar hakkında yeni bir açıklama yaptı. İşte detaylar…
Altın fiyatlarında ibre yeşile dönüyor! 14 gün uyarısını dinlemeyen yanacak

Elinde altın veya doları olanların yakından izlediği her yatığı açıklamayı dört gözle beklediği ünlü ekonomist İslam Memiş altınla ilgili yatırım tüyoları verdi. Detaylar haberimizde…

banka

ALTIN FİYATLARINDA 2500 LİRA SÜRPRİZİ: 'SERVET KAZANACAĞIM' DİYEN HERKES 14 GÜNLÜK FIRSATI DEĞERLENDİRSİN

Son zamanlarda yaşanan enflasyon artışı sebebi ile altın piyasasındaki hareketlilik arttı. Altın piyasasındaki sert düşüş yatırım yapacak olan vatandaşı çok endişelendirirken, altın ve gümüş piyasası uzmanı İslam Memiş, altın piyasasındaki fiyatların önümüzdeki günlerdeki hareketliliğine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Peki altının fiyatı düşecek mi yoksa artacak mı?

İslam Memiş, sert bir düşüş yaşayan altın fiyatlarının alım fırsatı olduğunu ve önümüzdeki 14 günün fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyor. Memiş, 1 gram altının fiyatının 2024 yılı sonunda 2 bin 500 liraya ulaşacağını öngörüyor.

4 EKİM 2023 GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatlarında düşüş eğilimi devam ediyor. Ons altının fiyatı 1.834 dolardan işlem görüyor. Bir gram altının fiyatı 1613 liradan satılıyor. Altın fiyatlarındaki düşüş küresel ekonomik belirsizliklerin artmasından kaynaklanıyor. ABD'de süregelen enflasyonist baskılar, küresel ekonomik yavaşlamaya ilişkin endişeleri artırıyor. Bu durum yatırımcıların güvenli liman olarak gördükleri altından daha riskli varlıklara yönelmesine neden oldu.

DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Altın fiyatlarındaki düşüş eğiliminin devam edeceği tahmin ediliyor. Ancak uzmanlar bu fiyat düşüşlerinin uzun sürmeyeceğini ve 2024 yılı sonuna kadar fiyatların artacağını tahmin ediyor. Düşen altın fiyatları yatırımcılar için bir satın alma fırsatı olarak görülebilir. Ancak kişilerin yatırım yapmadan önce kendi araştırmalarını yapması ve riskleri göz önünde bulundurması önemlidir.

14 GÜNLÜK TREND ANALİZİ

Bu da fiyatın düşüş eğiliminde olduğunu gösteriyor. Ons altının fiyatı 1.880 dolardan 1.834 dolara yükseldi. Bir gram altının fiyatı 1670 liradan 1613 liraya çıktı. Uzmanlar, altın fiyatlarının 2024 yılı sonunda artacağını öngörüyor. İslam Memiş, 1 gram altının fiyatının 2024 yılı sonunda 2.500 liraya ulaşacağını tahmin ediyor.

İSLAM MEMİŞ UYARDI: ALTINDA DEPREME HAZIR OLUN!

Altın ve gümüş piyasası uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarındaki düşüşü gram ve çeyrek bazında değerlendirdi. “Altının fiyatı düşecek mi, artacak mı? Soruyu yanıtlayan Memiş, şunları söyledi:

"İstanbul Menkul Kıymetler Borsası 8490 puanda. Yüzde 1,87 oranında değer artışı yaşandı. Yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Bana göre bu doğru bir giriş seviyesi değil. Kendime 15 Ekim'e kadar süre verdim. 7500'ün altına düşmezse kademeli almayacağım. Beklemeye devam ediyorum. Elinizde TL ile giriş yapmak zorunda kalırsanız Euro, altın, gümüş gibi emtiaların hepsi hızla düşecek. Maliyetlerin azalması nedeniyle borsadaki artışa göre kar elde etme şansım daha yüksek. Halka arz devam ediyor. Bir fon oluşturulacak. Bu büyük olasılıkla bir emeklilik fonu olacak ve kıdem tazminatı fonu olarak değerlendirilecek. Bu, Borsa İstanbul'u destekleyecek fonun bir parçası. Bu da uzun vadede borsayı desteklemeye devam edecek.

2024 için Borsa İstanbul'da 15 bin puanı ifade ettim ancak ekim ayı içindeki düşüşler gerçekleşmeden giriş yapmayı düşünmüyorum. 7900, yukarıda 8500 aralığını takip edeceğim. Dolar kuru 27.43. Yavaş da olsa trend yukarı. Yıl sonundaki öngörümüzde değişiklik yok. Dövizle ticaretle yapanların 2024 yılında 30 lira gündeme gelecektir. 45 lira seviyesi de sürpriz olmayacaktır. Euro dolar paritesi dolar endeksindeki hızlı yükselişle birlikte doların karşısındaki tüm yatırım araçlarında sert düşüşle