Altın fiyatlarında yeni sıçrama! Ons ve gram altında günün fiyatları!

Altın fiyatlarında yeni bir hareketlilik başladı. Altın piyasasında son fiyat gelişmeleri neler? Gram altın için satış fiyatı kaç TL oldu?
Altın fiyatlarında yeni sıçrama! Ons ve gram altında günün fiyatları!

Altın piyasasında fiyat gelişmeleri baş döndürmeye devam ediyor. Fiyatlarda yönün yükseliş tarafından olduğu görülürken gelen kar satışları ile zaman zaman geri çekilmeler meydana geliyor. Bu geri çekilmeler altın yatırımcısını endişelendirirken bu hafta açıklanacak olan ABD enflasyon verisi fiyatlarda yönü belirleyecek. Peki altın piyasasına dair son beklentiler neler?

ALTIN PİYASASININ GÜNLÜK ANALİZİ!

Altın piyasası gibi dünya piyasalarını etkileyecek olan bu haftanın en önemli veri akışı ABD Nisan ayı enflasyon rakamları olacak. Bugün öğleden sonra açıklanacak olan bu veri ile beraber finansal piyasalarda büyük bir etki ortaya çıkarması bekleniyor. FED bugüne kadar enflasyon ile mücadele için faiz silahını çekmişti. Ancak artan faizler ile finansal gücü çok yüksek olmayan bazı bankalar iflas ile karşı karşıya kaldılar. Dolayısıyla FED’den artık faiz artırımlarını durdurmasını istiyorlar.

FED ise enflasyonla kararlılıkla mücadele devam mesajları veriyor. Bugün açıklanacak olan enflasyon rakamlarında beklenti aşılırsa FED faiz artırımlarına devam edecek. Eğer beklentiden fazla enflasyon düşerse o zaman da faiz artırımı duracak. Bu iki gelişme de altın piyasasını iki farklı yöne doğru yönlendirecek. Faiz artırımlarının duracağına dair işaret gelmesi halinde altın piyasasının önündeki dev engel kalkacak ve yükseliş başlayacak. Tersi bir durumda ise altın fiyatlarında düşüşler gündeme gelebilecek.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Ons altında fiyatlamalarda sert hareketler görülmeye devam ediliyor. Dün gece hızla bir yükseliş gösteren ons altın 2.038 dolar seviyesini test etti. Şu anda ise ons altın 2.030 dolardan işlem görmeye devam ediyor. Gram altında ise 1.274 TL fiyatı görülüyor. Kuyumcuların gram altın satış fiyatı ise 1.405 TL’ye kadar yükseldi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.