Altın fiyatlarının uçacağı tarihi açıkladı! Gram altın 1.700 TL olacak iddiası!

Altın piyasasında meydana gelen fiyat düşüşünün ardından bundan sonra olabilecekleri Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş açıkladı. Altın fiyatları düşecek mi yoksa yeniden yükselişe geçecek mi?
Altın fiyatlarının uçacağı tarihi açıkladı! Gram altın 1.700 TL olacak iddiası!

Altın piyasasında bir süredir devam eden yükselişler gram altında rekorlar getirmişti. Ancak bu rekorlar ons altında meydana gelen fiyat düşüşü ile sona erdi. Ons aldın 2.039 dolar seviyesini gördükten sonra 2.004 dolar noktasına geriledi. Altın yatırımcıları ise piyasadaki gelişmeleri merak ederek uzman görüşmelerini bekliyorlar. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasalarındaki son gelişmeleri değerlendirerek yatırımcılara beklentilerini açıkladı.

ONS ALTIN FİYAT TAHMİNİ!

Altın fiyatları hakkında açıklamalarda bulunan İslam Memiş, “Yaz aylarında bu yükseliş trendinin 2 bin 350 dolara kadar çıkma olasılığı var. Merkez Bankaları faiz artırımlarını sonlandırıp kenara çekilecek ve en önemlisi belirsizlik devam ediyor. Muhtemelen bu banka iflasları farklı ülkelere sıçrayabilir" dedi.

GRAM ALTINDA YENİ ZİRVELER GÖRÜLECEK!

Gram altın hakkında değerlendirme yapan İslam Memiş, "Bu rakamsal değerler karşısında 2 tür yatırımcı var. Elinde bulunduran ve elinde altın olmayan yatırımcılar. Elinde altın olan yatırımcılara hem makas aralığı hem de belirsizlikten dolayı bozdurmak için acele etmemelerini tavsiye ediyoruz. Yukarı yönlü hareketler devam edecek. Elinde altın olmayan yatırımcılar için ara ara fırsatlar gelecektir. Bunu yılın son alım fırsatı olarak değerlendirmek ve alıp unutmaları gerektiğini düşünüyorum. Seçim sürecinde olduğumuz için seçimden sonra Merkez Bankası'nın politikaları ile beraber daha net yorum yapılabilir. Bugün oluşan koşullar yeni zirveleri işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN NE KADAR OLUR?

Gram altın konusunda da fiyat tahminini açıklayan İslam Memiş, “Gram altın için daha önce açıkladığım fiyat tahminlerinin arkasında durmaya devam ediyorum. Beklentilerimde herhangi bir değişiklik olmadı. Küresel riskler altın fiyatlarının yükselişini destekliyor. Türkiye’de de yaşanacak bir seçim ve seçim sonrası gelişmeler var. Bunlar dolar kurunu etkileyecektir ve gram altın fiyatına da yansıyacaktır. Gram altında 1.450 TL, 1.600 TL ve 1.700 TL hedefleri yıl sonuna kadar kuvvetli bir ihtimalle yakalanacaktır. Altın yatırımcıları sabırlı olmaları halinde kazançlı çıkacaklardır. 2023 yılının altının yılı olacağını söylemiştik.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.