Altın için kazandıran senaryolar! Bu fiyatlara dikkat eden parasını katlayacak!

Altın piyasasında fiyat yükselişlerinde hız kesilmiyor. Altın fiyatları yükseliş trendine uygun şekilde çıkarken bundan sonrası için de uzman tahminleri gelmeye devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Senol Kaan altın fiyatlarına ilişkin tahminlerini açıkladı.
Altın için kazandıran senaryolar! Bu fiyatlara dikkat eden parasını katlayacak!

Altın piyasasında tarihi günler yaşanmaya devam ediliyor. Süreç FED baskısından kurtulmaya başlayan ons altının yükselişi ile başladı. Ardından ise ons altın hafif yükselen dolar kurunun da katkısı ile gram altın fiyatını yukarıya taşıdı. Gram altın rekor fiyat seviyesini her gün bir seviye yukarıya taşımayı başarıyor. Altın piyasası için bundan sonrasına dair fiyatlamalar çok büyük bir ilgi çekiyor. Buna dair uzman tahminleri de gelmeye devam ediyor.

Altın fiyatlarındaki yükseliş sürüyor. Rekora doymayan ons altın ABD enflasyon verilerinin ardından ciddi bir toparlanma yaşadı ve bu hareketliliğin ne kadar süreceği tüm yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzman Senol Kaan'dan kritik altın analizi geldi. Peki, altın fiyatları düşecek mi, yükselecek? İşte konu hakkında tüm ayrıntılar...

Senol Kaan altın yatırımı için fırsat arayanlara bir analiz hazırladı ve YouTube sayfası üzerinden yayınladı.

ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

'Ons altın fiyatlarında bir geri çekilme olur ise ne kadar bir geri çekilme söz konusu olur? Bir fırsat gelir mi?' sorularını yanıtlayan Kaan ilk etapta dip seviyelere odaklanmak gerektiğini dile getirdi ve destek seviyelerinde fiyatların yükseldiğini açıkladı.

Ons altın fiyatları 2040 seviyelerini aşamaz ise sonrasında tekrar bir geri çekilme yaşanabileceğini söyleyen Kaan, '2000'li bölgelerin altında bir kapanış gerçekleşirse işte o zaman 1945 seviyelerine kadar bir geri çekilme olabilir' dedi.

'Eğer fırsat olarak değerlendirilmek isteniyorsa fiyatların 2000'li seviyelerin altına inmesi gerekiyor' açıklamasını da yapan Kaan altın fiyatlarının yeniden yükselişe geçmesi durumunda olası senaryoyu da açıkladı.

'BU SEVİYELERE DİKKAT!'

Kaan sözlerine şöyle devam etti; 'Eğer ons altın yeniden yükselişe geçer, 2050'li seviyelere kadar çıkar ise direnç seviyesi kırılmış olur ve o zaman 2098-2100'lü seviyelere kadar fiyat artışı ile karşı karşıya kalabiliriz' dedi.

2023 yılının altın ve gümüş için bir fırsat yılı olacağını söyleyen Kaan yatırımcılara 'Sabırlı olun' uyarısını da yaptı. Kaan; '2024 yılına kadar sabırlı bir şekilde bekleyen yatırımcılar için harika rakamların geleceğini düşünüyoruz' şeklinde konuştu.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE?

Güncel piyasa verilerine göre ons altın şu anda 2033 dolar seviyesinde işlem görüyor. Gram altında ise ekran fiyatı 1.2366 TL olarak görünüyor. Makas aralığı nedeniyle bu fiyattan gram altın işlemi yapmak pek mümkün olmuyor. Onun için kuyumcu fiyatı da merak ediliyor. Gram altın için kuyumcu fiyatı 1.323 TL olarak uygulanıyor.

Not: Burada yer alan yorumlara bakarak yatırım yapmanın herhangi bir kazanç garantisi yoktur. Yatırım yapmak isteyenler kendi araştırmalarını yaptıktan sonra kendi kararlarını vermelidirler. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.