Altın piyasası için tarihi gün! Kritik veri öncesi en son altın fiyatları ve yorumları!

Altın fiyatlarında son durum ile alakalı olarak araştırmalar yoğunlaştı. Bugün altın fiyatlarında belirleyici olacak olan çok kritik bir veri açıklanacak. Bu kritik veri öncesinde altın fiyatları ve altın yorumları merak ediliyor.
Altın piyasası için tarihi gün! Kritik veri öncesi en son altın fiyatları ve yorumları!

Altın piyasasına ABD ekonomisi yön vermeye devam ediyor. Ons altın haftanın ilk 2 iş gününde yatay olarak seyretmişti. Hatta 2.000 dolar altına kadar gerileme olmuştu. Bugün ise altın fiyatlarında bir yükseliş gözlemlenmeye başlandı. Altın fiyatları geçtiğimiz haftanın kapanış seviyelerine kadar geldi.

NEFESLER TUTULDU AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Bugün altın fiyatlarını derinden sarsacak bir veri akışı bulunuyor. ABD’de enflasyon rakamları bugün Türkiye saati ile 15:30’da açıklanacak. Bu enflasyon rakamları aynı zamanda FED’in enflasyon karnesi anlamına geliyor. Eğer enflasyon beklentileri aşarsa FED’in işi çok zorlaşacak ve faiz artırımlarına devam etmek kaçınılmaz olacak. Bir yandan bankacılık krizi yaşanırken faiz artırımı yapmak yeni bir krize davetiye çıkarmak anlamına gelecek. FED faiz artırdıkça da altın piyasası baskılanacak. Bundan dolayı enflasyon rakamlarına göre altın fiyatlarında yön belirlenecek.

SON ALTIN YORUMLARI

Altın fiyatlarında görülen yükselmelerden ötürü al sat yapacak olan vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Mersin Kuyumcular Odası Başkanı İsa Varlıklı, “Altın uzun vadeli bir limandır. Kısa vadede altının ne getirip götüreceği belli olmadığından vatandaşlara al sat yapmasını önermiyorum” dedi.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) faizleri yükseltmeye devam etmesi, altın fiyatlarının yükselmesine ve küresel piyasalardaki dalgalanmalara neden olacağını kaydeden Mersin Kuyumcular Odası Başkanı İsa Varlıklı, altın, döviz kurlarında ve Ons altınında hareketlenmeler yaşandığını söyledi.

Piyasada çıkan yeni yatırım modellerinin vatandaşlarda kafa karışıklığına neden olduğuna vurgu yapan Başkan Varlıklı, “Altın değeri hiçbir zaman düşmeyen en karlı yatırım aracıdır. Uzun vadeli yatırımlar için altın en garantili ve kazançlı yatırım türüdür” diye konuştu.

Yaz gelmesiyle birlikte kuyumculuk sektöründe hareketlilik yaşanacağını ifade eden Başkan Varlıklı, “Düğün sezonu bizler için çok hareketli geçiyor bu dönem içinde altın fiyatlarında düşüş değil yükseliş yaşanacağını öngörüyorum. Yatırım yapmak isteyen veya hediye almak isteyen vatandaşlar için bu zamanda altın almak doğru bir tercih olacaktır” dedi.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Altın piyasasının güncel verilerine göre ons altın 2.0009 dolar seviyesinde işlem görmeyi sürdürüyor. Gram altında ise 1.247 TL fiyatından satış yapılıyor. Makas farkı hesaba katıldığında ise gram altının kuyumcu fiyatı şu anda 1.286 TL olarak uygulanıyor.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.