Altın piyasası rekor için o veriyi bekliyor! Hafta sonu altın fiyatları belli oldu!

Hafta sonu altın fiyatları oldukça merak ediliyor. Altın fiyatlarında son durum ne? Gram altında düşüş sürecek mi? Altın piyasası yükseliş için hangi haberi bekliyor?
Altın piyasası rekor için o veriyi bekliyor! Hafta sonu altın fiyatları belli oldu!

Altın piyasasında çok önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Altın fiyatlarında bir dönemdir gerçekleşen savrulma yatırımcıları kara kara düşündürmeye başladı. 2023 yılına efsane bir başlangıç yapan altın piyasasında neredeyse tüm kazançlar Şubat ayında geri verildi. Peki hafta sonu altın fiyatları ne kadar oldu? Altın piyasasına dair son gelişmeler nelerdir?

ALTIN PİYASASI YÜKSELİŞ İÇİN HANGİ HABERİ BEKLİYOR?

Altın piyasasını özellikle pandemi sonrası dönemde FED yönlendiriyor. FED’in faiz baskısı altında kalan altın piyasası yükseliş için kendisine bir alan bulamıyor. FED faizlerde hız kesince altın fiyatları bir süre yükselmişti ama bunun devamı gelmedi. ABD’de aylık enflasyon verisinin beklentinin üzerinde gelmesi FED’de 50 baz puanlık faiz artırımını yeniden gündeme getirdi. Bunun tartışılması dahi altın piyasasını sarstı. FED üyeleri faiz artırımında hız kesilmesini erken bulurken yeniden 50 baz puanlık faiz artırımı tartışılmaya başlandı. FED’in yeni faiz kararı 22 Mart 2023’te açıklanacak. O döneme kadar altın fiyatlarında bir durgunluk yaşanması bekleniyor.

ONS ALTIN NE KADAR OLDU?

Ons altın ile alakalı olarak fiyatlar da araştırılıyor. Ons altın 2023 yılı içerisinde 1.953 dolar seviyesine kadar yükselmişti ama orada tutunamadı. Şu anda ise ons altın 1.842 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Uzmanlar ons altının 1.830 dolar seviyesinin üstünde kaldıkça aşağı sarkmaların kalıcı olmayacağı görüşündeler.

GRAM ALTIN FİYATINDA SON RAKAM!

Gram altın fiyatı araştırıldığında insanların karşısında tabela fiyatı ile kuyumcu fiyatı olmak üzere iki ayrı fiyat çıkıyor. Şu anda tabelada gram altın için 1.117 TL görünüyor. Kuyumcuların gram altın fiyatının ise 1.149 TL olduğu bildirildi.