Altın piyasasında FED coşkusu rekor getirdi! Ons ve gram altın ne kadar oldu?

Altın piyasasının merakla beklediği FED faiz kararı belli oldu ve fiyatlar yükseldi. FED sonrası ilk işlem gününe altın fiyatları rekorla başladı.
Altın piyasasında FED coşkusu rekor getirdi! Ons ve gram altın ne kadar oldu?

Altın piyasasına yön vermesi beklenen veri açıklandı. FED tarafından yeni faiz kararı duyuruldu. Piyasaların beklentileri ile doğru orantılı olarak 25 baz puan faiz artırımı duyuran FED faizleri 4,50 – 4,75 seviyesine çekti. Ayrıca FED Başkanı Jerome Powell’in açıklamaları piyasalarda güvercin olarak değerlendirildi. Bunun yansıması ise altın piyasasında yükseliş oldu.

Uzun bir süredir FED baskısı ile fiyatlanan altın piyasası prangalarını söküp atmaya devam ediyor. FED’in faiz artırımlarında hız kesmesi altın piyasası için çok önemli bir destek oldu. Kararın açıklanmasıyla beraber altın fiyatları yükselişe geçerken ons altın uzun bir süredir kırmayı başaramadığı 1.944 dolar direncini kırmayı başardı.

ONS ALTIN NE KADAR OLDU?

Ons altın ile alakalı olarak fiyat hareketleri ilgiyle takip ediliyor. FED kararı öncesinde ons altın 1.930 dolar seviyelerinde işlem görüyordu. Kararın ardından yükselişe geçen ons altın önce 1.944 dolarlık direnci geçti ve ardından kendisini 1.950 dolar üzerine attı. Şu anda ons altın 1.953 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Bu seviye ons altın için son 9 ayın zirvesi oldu.

GRAM ALTIN REKOR YENİLEDİ!

Gram altında ise rekor yenilemesi meydana geldi. Ons altından aldığı destekle hızlı bir yükseliş gösteren gram altın şu anda 1.181 TL seviyesinde işlem görüyor. Bu gram altın için en yüksek seviye olarak kayıtlara geçti. Gram altının bu rekor seviyesini gün içerisinde daha da ileriye taşıması bekleniyor. Ayrıca Kapalıçarşı altın piyasasında gram altın fiyatı 1.194 TL’den işlem görüyor. 1.200 TL sınırına dayanan gram altının bu seviyeyi gün içerisinde test edebileceği değerlendirmeleri yapılıyor.