Altın uzmanından yatırımcılara şok açıklama! Kasım ayında rekor seviyelere hazır olun!

Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan son açıklama ile birlikte altın piyasasında son durum açıklandı.
Altın uzmanından yatırımcılara şok açıklama! Kasım ayında rekor seviyelere hazır olun!

Piyasalarda son dönemde yaşanan hareketliliğin ardından pek çok vatandaş tarafından özellikle altın konusunda nasıl adımların atılması gerektiği merak konusu olmuştu. Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan son açıklama ile birlikte piyasalar için beklenen hareketler yorumlandı.

Dünyayı etkileyen İsrail - Filistin gerilimi hakkında konuşan Memiş, "Yaşanan askeri gerginliklerin ardından altın tarafında bu hafta ciddi bir yükseliş gördük. Cuma günü kapanış seansında 1997 doları gördük ancak buradan tekrar 1930-1880 dolar seviyelerine doğru bir geri çekilme bekliyorum. Çünkü bugün ya da yarın insani koridorla alakalı bir haber akışı gelir." dedi.

KASIM AYINDA BÜYÜK PATLAMA YAŞANACAK!

Filistin ile İsrail arasında yaşanan gerilimin piyasalara yansımasından bahseden Memiş, "İsrail tarafından yapılan açıklamalar gösteriyor ki; kesinlikle kara harekatı düzenlenecektir Gazze'ye. Bu katliamların devam edecek olması, bölgedeki gerginliği ve piyasalara etkisini sürdürecektir.

2 haftalık süreç içerisinde kara harekatının başlamasını öngörüyorum. Burada füzelerin sürekli havada uçuşması ABD ekonomisine zarar verecektir. Kısa vadeli bir durgunluk, kara harekatının başlamasıyla birlikte yeniden tırmanan altın fiyatlarına neden olacak. O yüzden öncelikle 1930 ve devamında 1880 dolara kadar düşüş yaşanabilir ancak bu geri çekilmeler kısa vadeli olacaktır. Kara harekatının başlamasıyla birlikte jeopolitik risk yeniden ulaşacak ve bu sefer ons altında 2057, 2070 ve 2090 dolara kadar tarihi bir yükseliş görebileceğimizi söyleyebilirim." ifadeleri ile Kasım ayına işaret edildi.

2000 LİRANIN ÜZERİNDE KAPANIŞ GÖSTEREBİLİR!

Altının bu senenin sonuna kadar görülecek olan artış ile birlikte 2000 senenin üzerine çıkabileceği konusunda "Gram altın fiyatı bugün Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en üst seviyesini test etmiş oldu. Serbest piyasalarda gram altın/TL 1870 lira seviyesine kadar yükseldi. Ekim ayı için beklediğimiz direnç 1880 lira.

Gram altın fiyatı şu anda 1855 lira, bozma fiyatı ise 1845 lira. Ekranlarda fiyatları takip edenler bu seviyelerden haberdar olamıyor. Yıl sonu için beklentimiz 1880 lira seviyelerindeydi ancak buralara çok erken gelindi. İlerleyen süreçte ons tarafında yükselişlerin geleceğini düşünürsek, gram altın tarafında 2023 belki de 2000 liranın üzerinde kapanış gösterebilir." şeklinde açıklamalarda bulundu.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Altın Uzmanı İslam Memiş'in değerlendirmeleri olup yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

Haber Editörü