Altın yatırımcılarına uzman isimden kritik açıklama! Satış için acele etmemeli

Altın rakamlarında son dönemde yaşanan hareketliliğin ardından uzman isim tarafından son dakika uyarılar yapıldı. Gelen son açıklamada acele edilmemesi gerektiği ifade edildi.
Altın yatırımcılarına uzman isimden kritik açıklama! Satış için acele etmemeli

İsrail ile Filistin arasında yaşanan gerginliğin piyasalara yansıdığı bu son dönemde altın ve dolar piyasasında da değişimler görülmeye başlanmıştı. Durum bu şekilde olunca da yatırım amaçlı altın alan vatandaşlar tarafından da bu yatırımlarını nasıl daha iyi değerlendirebilecekleri konusunda merak edilenler artmaya başladı.

Bu çerçevede Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte elinde altın ve gümüşü olan vatandaşların neye dikkat etmesi gerektiğine değinildi. Ne zaman harekete geçip ne zaman durmaları gerektiği hakkında ise tüm merak edilenlere tek tek yanıtlar verdi.

DÖVİZ PİYASASINDA SON DURUM!

Piyasalarda yaşanan hareketliliğin merak edildiği bu son dönemde dolar ve euro hakkında konuşan Memiş, "Dolar kuru 28 lirada. Şimdi 28-28.50 TL aralığını takip edeceğiz dolar kurunda. Bir sonraki ataklarda 29'lu seviyeleri konuşacağız. Yıl sonunda da muhtemelen 29.70'i konuşacağız. Euro dolar paritesi 1.0538. Beklentinin altında bir enflasyon var. Euro dolar paritesinde bir atak göremedik. Bu da elinde dolar olanlar, euro satın alacaklara güzel bir fırsat sunmuş oluyor. Bu düşüşler kalıcı değil, agresif yükselişlere hazırlıklı olmak gerekiyor." dedi. ve,

"Ons altında beklentimiz 1980 dolar direnci. Bu direnci takip etmeyi sürdüreceğiz. Bu yükselişler de bizim için sürpriz değil. 1962 dolara kadar yükseldi. Bu da savaş fiyatlamasıydı. Yukarı yönlü ataklarına devam edecek ancak 1980 dolar direncini tekrar görmek lazım. 1962 dolar kritik direnç seviyesiydi. 1930 dolarda dinlenmek isteyebilir ve hedef de 1980 dolar seviyesi. Düşüşleri de kalıcı olmayacağını öngörüyorum" ifadeleri ile kalıcı bir düşüşün beklenmediği ifade edildi.

ALTIN İÇİN BEKLENTİLERİ AÇIKLADI!

Gram altında kırılan rekorun ardından piyasayı değerlendiren Memiş, "Gram altın TL fiyatı yine en yüksek seviyeyi test etti. Tüm zamanların rekorunu kırdı. 1840 lira fiziki tarafta görüldü. 1825-1835 lira aralığında. Bir sonraki ataklarda 1800-1850 lira aralığına yerleşecek. Direnç olarak da 1880 lira seviyesini göreceğiz. Yıl bitmeden test edilebilir öngörümüzün arkasındaydık.

Bugüne kadar beklentilerime sadık kaldım ve 1840 lira görüldü. Hem dolar hem ons beraber yükseldi. Bu bant aralığında dinlenmek isteyebilir. Gram altın TL'de geniş bant aralığını takip etmeyi sürdüreceğim bu da 1780-1880. 1800 altındaki rakamlar alım fırsatı ancak elinde altın bulunduranlar satış için acele etmemeli. " diyerek kesinlikle acele edilmemesi gerektiğinden bahsetti.

ZAMANI GELİNCE SÖYLEYECEĞİM!

Bununla birlikte "880 lira görüldüğü zaman yoruma ihtiyaç var. O günkü riskleri tekrar gözden geçireceğiz. İki hafta önce düşüyor, yandık, mahvolduk diyenler var ya, onların gazına gelmeyin. Ekim ayının ikinci haftasını bekleyin dedim size. 1840 lira görüldü, dinlenme zamanı. Bu seviyeleri bekle. Elinde malın var bekle. Alamadın, o zaman bekleyeceksin ama iki hafta önceki fiyattan alamayacaksın. Bir alım fırsatı yine doğacak. Zamanı gelince söyleyeceğim. Ons gümüş 22.80 dolarda. Gümüşün gramı 21 lirada. 24 lira seviyesini beklemeye devam ediyorum. Elinde gümüş bulunduranlar acele etmemeli." ifadeleri ile beklenen rakamlar ve hareketlilik için gerekli olan zaman gelince açıklayacağını ifade etti.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'in değerlendirmeleri olup yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

Haber Editörü