Altını olanlara müjde kapıda! Uzman isim beklenmedik yükseliş geliyor diyerek duyurdu!

Birikim için altını olan vatandaşlar için uzmanlar tarafından son dakika duyuru yapıldı. Yapılan açıklamalara göre altının hiç beklenmedik bir anda yükselmeye başlayacağı öğrenildi.
Altını olanlara müjde kapıda! Uzman isim beklenmedik yükseliş geliyor diyerek duyurdu!

Altın fiyatlarında yaşandığı öğrenilen hareketliliğin ardından bugün Altın ve Para Piyasalar Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk tarafından piyasa değerlendirmesi yapıldı. Yatırım yapmak isteyen kişiler tarafından enflasyon nedeniyle artık altın alımlarına başladığını ifade ederek, bu kişileri önümüzdeki dönemde nelerin beklediğinden de bahsedildi. Yıldırımtürk tarafından yapılan başlıca açıklamalar şu şekildeydi;

ALTIN ALIMLARINA SINIR GELECEK!

"Altın yatırımcısı kendisini enflasyona karşı korumak için altına yöneliyor. Bakan Şimşek'in söylediği gibi TL reel getiri sağlarsa yatırımcı altın yerine getiri sağlayacak enstrümanlara yönelebilir. Enflasyonda aşağı yönlü seyir izlemesiyle, ekonomi yönetimine güven artarsa altın alımları ve ithalatı daha sınırlı olacaktır. Maden ocakları 40 ton civarında altın üretiliyor. Bu çok sınırlı. Türkiye genelinde 640 ton civarında yüklü miktarda altın olduğu biliniyor. Çıkarılması için devlet desteği ile yıllık bazda 100 ton çıkarılması hedefleniyor. Türkiye'nin ithalatı 200 ton civarında. En azından yarısının yurtiçinden temin edilmesi ithalatı azaltacaktır. EKK'de dile getirilen yastık altı altının ekonomiye kazandırılması için elinde altın olan vatandaşı inandırıcı bir program uygulanırsa cari açığa katkı sağlayacaktır"

ALTINA TALEP ARTTI!

Yatırım yapmak isteyen vatandaşlar tarafından altın için taleplerin arttığını ifade eden Yıldırımtürk, "Ortadoğu'da jeopolitik riskler arttığında da talep yoğunlaştı ancak seçim öncesi gibi değil. Orta ve daha ileri yaşlardaki vatandaşlar altına yönelirken, gençler daha çok Borsaya yöneliyor. Jeopolitik gerginliğin şuanda altını yukarı çekecek bir düzeyde olmadığını, ama dolar kurundaki yukarı seyrin fiyatlara yansıdığını görüyoruz. Bu yükseliş de alımları biraz daha artırdı" şeklinde açıklamalarda bulundu.

O TARİHTE ALTIN FİYATLARI ARTACAK!

Birikim yapan vatandaşlar tarafından altının seyri hakkında ise "Altını 1.5 yıldır baskılayan FED'in faiz artırma endişesi ve tahvil fiyatlarının yükselmesiyle 1815 dolarlara kadar gerileyen ons altın gördük. ABD tahvillerin de bir azalma görüyoruz. Şu anda ABD 10 yıllık tahvilleri 4.65 seviyelerinde, Fed'in faiz artırmayacağı beklentilerinin de yükselmesiyle altındaki baskı azaldı. Ons altın bugün 1860 dolar bandında olduğunu görüyoruz. Altın fiyatları içerde daha primli seyrediyor. Altının kilogram fiyatı 2.000 dolardan 2600 dolar seviyesinde. Ekranın aksine gram altın, serbest piyasada 1680 TL'den geri döndü. 1700 TL'nin altına çok fazla inmedi. Şuanda da 1730-35 seviyelerinde. 1740 TL bugünlerde görülebilir. Bu da dolar kuruna bağlı olacak. Kısa süreli 1750 TL, sene sonunda ise 2000 TL'yi göreceğimiz bir sürece giriyoruz." şeklinde ifadeler ile sene sonunun oldukça kritik bir dönem olduğundan bahsetti.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler Altın ve Para Piyasalar Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk'ün değerlendirmeleri olup yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.