Ankara kulislerinde konuşulan son rakam sızdırıldı asgari ücrete jumbo zam refah payı ile mi gelecek?

Asgari ücret ile çalışan milyonlarca kişinin yanı sıra maaşına asgari ücrete gelen zam oranı üzerinden zam alacak kişilerin de beklediği 2023 Ocak zammı oranı için geri sayım başladı yeni rakam sızdırıldı.
Ankara kulislerinde konuşulan son rakam sızdırıldı asgari ücrete jumbo zam refah payı ile mi gelecek?

Milyonlarca kişinin merakla beklemiş olduğu 2023 asgari ücret zam oranı için kulis haberleri basına sızdırılmaya devam ederken son haberde yeni rakam duyuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son açıklamada bir kere daha "çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz" sözünün tekrarlanması ile beklentiler biraz daha artmıştı. 

Ekonomistler birbiri ardına yeni tahminlerini duyururken iktidara olan yakınlığı ile anılan Sabah Gazetesi tarafından yapılan haber ile çalışanlara refah payı düzenlemesi iddiası bir kere daha ortaya atılırken yeni zam oranı verildi. Asgari ücretli çalışanlar kadar maaşı asgari ücrete gelen zam oranı tutarında zamlanacak olan kişilerde açıklanacak rakamı bekliyordu. 

2023 ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLDU?

Asgari ücrete yapılacak olan zam oranı merak konusu olmaya devam ederken emekli ve memur maaşı için ödenen refah payı rakamının bu sene asgari ücrete de yapılacağı iddia ediliyordu. Emekli ve memur maaşı için bu sene Cumhurbaşkanı jesti ile daha yüksek zam yapılması talep ediliyordu. Aynı düzenlemenin asgari ücret maaşı için de zam talep eden kişilere de yapılması isteniyordu. 

Ankara kulislerinde konuşulan son rakam sızdırıldı asgari ücrete jumbo zam refah payı ile mi gelecek?

MAAŞ ZAMMI İÇİN TOPLANTI YAPILDI, YENİ RAKAM BASINA SIZDIRILDI! 

Geride bıraktığımız günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında milletvekilleri ve bakanlarla özel bir toplantı yapıldı. Yapılan toplantıda maaş zammı da gündeme gelirken hem emekli ve memur zammı hem de asgari ücret zammı için sunumlar yapıldı. Toplantıda söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamasında "Dar gelirlilere enflasyonun üzerinde bir artış verilmesi için hazırlık yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde refah payının kaç puan olacağı netleşmiş olacak" diyerek hesaplamaların sürdüğünü belirtti. 

Milletvekilleri ise sahada vatandaşlarla yaptıkları görüşmeleri aktararak vatandaşın talebini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti. Son dönemde asgari ücret maaşı için 10 bin TL ve üzeri çift haneli asgari ücret maaşı için zam iddiaları gündeme taşınırken toplantıda öne çıkan rakamın ise 7 bin 500 TL ile 8 bin TL arasında olması yönünde görüş birliğine varıldığı iddia edildi. Asgari ücrete son zam Temmuz ayında yapılmış ve 5 bin 500 TL olarak güncellenmişti.