Araç almak isteyenler için fiyatlar değişti, rüzgar tersine esmeye başladı

Araç almak isteyenler için piyasalar bir dönem oldukça dalgalı bir grafik çiziyordu. Pandemi döneminde başlayan araç krizi 2 yıl sonra sona eriyor! Araç fiyatlarında rüzgar tersine esmeye başladı! İşte detaylar
Araç almak isteyenler için fiyatlar değişti, rüzgar tersine esmeye başladı

Pandemi döneminde başlayan araç krizinde sona yaklaşıldı! Sıfır araçlarda çip krizi sonrasında herkes ikinci el araçlara yönelmişti. Ancak ikinci el araçlarda başlayan talep fazlalığı, fiyatların neredeyse sıfırı geçmesine neden olmuştu! Ancak durum artık tersine dönmeye başladı.

KAMPANYALAR BAŞLADI

Durum bu şekilde olunca Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz aylarda harekete geçti. Alınan tedbirler ikinci el araç piyasasında düşüş olarak görülmeye başlandı! Pandemiden sonra hızlı bir şekilde artan araç piyasasında fiyatlar gerilemeye başladı! Öyle ki sıfır araçlarda indirim kampanyaları başladı bile!

screenshot-2.jpg

"SATIŞLAR DÜŞMÜŞ DURUMDA"

Konu ile ilgili açıklama Oto Galeri İşletmecisi Gökhan Ardeşen tarafından geldi. Ardeşen, yaptığı açıklamasında araç piyasasındaki fiyatlarda köpüğün gittiğini belirten Ardeşen, şunları söyledi:

“Pandemi sonrası otomobil fiyatlarında sürekli artış görülüyordu. Yüksek talep nedeniyle sıfır otomobillere erişmekte güçlük yaşanıyordu. Sürekli görülen fiyat artışı bu dönemde durdu. Ticaret Bakanlığı'nın aldığı tedbirler de etkili oldu. Fiyatlardaki köpük gitti. Şu anda bayilerde sıfır araç bulunuyor. Fiyatlarda düşüş de görülüyor ama çeşitli sebeplerden dolayı ikinci el otomobil pazarında satışlar düşmüş durumda"

ARAÇ FİYATLARI DÜŞTÜ

Araç piyasasında talebin azalmaya başlaması ile fiyatlar da düşmeye başladı. Ardeşen, “"Taşıt kredilerinde oranlar yükseldi. Bu sebeple finansmana erişmekte zorluk yaşanıyor. Bu durumda ikinci elde otomobil satışlarını etkiliyor. Bunun yanında otomobiller yatırım aracı olmaktan çıktı. Bu dönemde fiyatlar düştü ama talep de azaldı. Fiyatlarda düşüş devam ederse önümüzdeki dönemde piyasa hareketlenecektir" diyerek taşıt kredilerinde fiyatların yüksek olması aslında satışların düşmesine neden olduğunun altını çizdi.