Araç fiyatlarını tepetaklak edecek formül bulundu piyasaya girerse araba fiyatları yüzde 50 düşer

Araba sahibi olmak istiyorum diyen ve arabası olan milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Araç fiyatlarını düşürmek için 2.el ithalatı tartışılırken fiyatları düşürecek yeni çare yediemin otoparkları olarak gösterildi. Yediemin otoparkı alanlarında bekletilen araçlar satılır mı?
Araç fiyatlarını tepetaklak edecek formül bulundu piyasaya girerse araba fiyatları yüzde 50 düşer

Araç fiyatları büyük bir hızla yükselmeye devam ederken pek çok kişi araba fiyatlarının düşürülmesi için 2.el araç ithalatı için yasal düzenlemenin yapılmasını talep etmişti. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran talep ÖTV indirimi ve 2.el araç ithalatı olarak uzun süre gündemde tutulmuştu. Ancak yapılan tüm çağrılara rağmen hükümet her iki düzenleme için de onay vermemişti. 

İkinci el araç ithalatı konusu gündemdeki yerini korurken araç fiyatlarını tepetaklak edecek olan gizli formül için farklı bir öneri geldi. Türkiye genelinde 81 ilde yer alan Yediemin otoparkları için farklı bir teklif sunulurken bu formül ile araç fiyatlarında yüzde 50 indirim olacağı iddia edildi. Peki, araba fiyatlarında son durum ne, araç fiyatları düşecek mi?

ARAÇ FİYATLARINI TEPETAKLAK EDECEK FORMÜL BULUNDU MU?

Vatandaş yükselen fiyatlar nedeni ile araba talebini zorunlu olarak ertelemek zorunda kalırken sıfır arabaya olan talepte düşmüştü. Yaşanan süreçte ikinci el araba ithalatı ve ÖTV indirimi en çok merak edilen 2 konu olarak öne çıkarken araba fiyatlarını düşürecek yeni formül Yediemin Otopark İşletmecisi Ethem Gülşan tarafından sunuldu. 

Araç fiyatlarını tepetaklak edecek formül bulundu piyasaya girerse araba fiyatları yüzde 50 düşer

YEDİEMİN OTOPARKLARINDA SERVET BEKLİYOR! YASAL DÜZENLEME YAPILIRSA ARAÇ FİYATLARI YÜZDE 50 DÜŞER Mİ?

Gülşan yaptığı açıklamasında yediemin otoparklarında 15 senedir bekleyen ve bazılarının çürümeye başladığı çok sayıda araç olduğunu belirterek "Bu araçlar otoparktan neden çıkmıyor diye çaba gösterdim ve mücadele ettim. İcra memurlarına fiili haciz geliyor, yapılıyor. Bu araçlar peynir, ekmek gibi satılır. Bu arabaların sayısı yaklaşık olarak Türkiye ortalamasında 750 bin-1 milyon civarında. Bu araçlar birdenbire ekonomiye girerse bugün 2. el araçların ve sıfır araçların nerelere geleceğini büyüklerime soruyorum" diyerek farklı bir öneride bulundu. 

Araç fiyatlarını tepetaklak edecek formül bulundu piyasaya girerse araba fiyatları yüzde 50 düşer

Gülşan otoparklarda bir servet yattığını belirterek normal bir arabanın değerinin 300 bin TL olduğu düşünüldüğünde bu araçların satışa sunulması durumunda araç fiyatlarında yüzde 50 düşüş olacağını ve ikinci el araç fiyatlarının 150 bin liraya kadar düşeceğini iddia etti. Otoparklarda şu anda bekleyen 1 milyon araç olduğu belirtilirken bu araçların piyasaya girmesi ile arzın artacağı ve bunun da fiyatları tepetaklak edeceği belirtiliyor.