Araç sahibi olmak isteyenler buraya! Sektör Uzmanı otomobil almak için iki yol var diyerek duyurdu

Araç piyasasını yakından takip eden kişiler için sık sık değerlendirmelerde bulunan sektör uzmanı Emre Özpeynirci otomobil almak için iki seçenek var dedi.
Araç sahibi olmak isteyenler buraya! Sektör Uzmanı otomobil almak için iki yol var diyerek duyurdu

Bu sene konut piyasasının yanı sıra en çok artışın görüldüğü otomobil sektörü hakkında da merak edilenler artmaya başlamıştı. Araç piyasasında yaşanan ve yaşanması beklenen son durum için vatandaşlar tarafından merak edilenlerin artmaya başlamasının ardından piyasanın gelen durumuna baktığımız zaman vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında bu sektör içerisinde araba almak isteyen kişilerin nasıl araç sahibi olabileceği yönündeydi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile hem sektörden yeni haberler getiren hem de yaptığı değerlendirmeler ile vatandaşların bu sektör için aydınlanmasına yardımcı olan Emre Özpeynirci'den yeni açıklama geldi. Araç almayı düşünen vatandaşların nasıl buna sahip olabileceği hakkında merak edilenlere yanıt veren Özpeynirci, iki seçenek haricinde vatandaşların araç alamayacağını ifade etti.

ARAÇ SAHİBİ OLMAK İÇİN YALNIZCA İKİ SEÇENEK VAR!

Özpeynirci tarafından yapılan paylaşımda araç sahibi olmak için bulunan iki seçenek şu şekilde ifade edildi;

"Eylülde yine rekor geliyor ama ya sonrası...

110 bin adetleri aşan Nisan-temmuz dönemine göre tempo düşmüş olsa da eylül ayında pazar her şeye rağmen +-95 bin adet civarı kapanacak görünüyor.

Eylül başındaki 95-100 bin adet arasındaki ilk öngörülerin biraz altında olsa da 90.619 adedin üstünde çıkacak her sonuç yeni eylül rekoru demek.

Rekor kırılır, kırılmaz orası çok önemli değil. Önemli olan bundan sonra ne olacağı

Özetle;

1) Pazarda hız kesildi,

2) Al-satçılar gitti,

3) Filoculara kredi yolu kapandı,

4) Normal vatandaş ya fiyata ulaşamıyor, ya da kredi bulamıyor.

screenshot-62-002.png

Önümüzdeki döneme ilişkin tek çıkar yol kalıyor; Ya Avrupa’da satışlar düşüp, üreticiler Türkiye'ye destek çıkacak, ya da matrahlar güncellenecek. Bu ikisinden biri olmadığı takdirde ki olma ihtimali pek yok, vatandaşın otomobil alma şansı pek yok."

Yapılan bu açıklamaların ardından araç sahibi olmak için umutla bekleyen vatandaşların çoğu hayal kırıklığına uğradı. Fakat önümüzdeki yaşanabilecek olan olumlu gelişmeler de merakla beklenmeye başladı.