Araç sahiplerine bayram sürprizi! Benzin ve motorin için indirim açıklandı!

Bayram öncesi araç sahiplerine güzel haber geldi. Bayramda otomobillerini kullanacak olanların yakıt masrafları biraz daha az olacak. Bu gece yarısından itibaren hem motorinin hem de benzinin litre fiyatında indirim uygulanacağı bildirildi.
Araç sahiplerine bayram sürprizi! Benzin ve motorin için indirim açıklandı!

Türkiye’de akaryakıt fiyatları araç sahiplerinin yakıt maliyetlerinin çok fazla olmasına neden oluyor. Ancak çok sık olmasa da akaryakıt fiyatlarına indirimler de yapılabiliyor. Bu konuda bayram öncesinde güzel bir gelişme meydana geldi. Akaryakıt sektörü kaynaklarından verilen bilgilere göre bu gece yarısından itibaren hem benzinde hem de motorinde indirim yapılacak.

PETROL FİYATLARI DÜŞTÜKÇE DÜŞÜYOR

Ham petrol fiyatları stokların azaldığını gösteren verilere rağmen ABD ekonomisinde yavaşlama endişeleriyle düşüşünü sürdürdü. Petrol fiyatları son 4 günde 3. kez düşüşte. Brent petrolün varil fiyatı dün yüzde 2 düşüşle kapanmasının ardından bugün de yüzde 1’den fazla düşerek 83 doların altına geriledi. Bu durum da Türkiye için akaryakıt maliyetlerinin biraz kısılması anlamına geliyor.

DOLAR KURU İNDİRİMİ AZALTTI!

Akaryakıt için alınan indirim kararlarında dolar kurunun herhangi bir desteği olmadı. Son günlerde yükselişe geçen dolar kurundan dolayı indirim miktarında bir miktar azalma meydana geldiği bildirildi. 19,40 TL’ye yükselen dolar kuru akaryakıt maliyetlerinde yükseltici etki yapsa da petrol fiyatlarındaki gerileme kadar etkili olamadı.

BENZİN VE MOTORİN İNDİRİMİ!

Sektör kaynaklarından alınan son bilgilere göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere, litre fiyatında benzine 1,21 TL, motorine 91 kuruş indirim uygulanacak. Bu fiyat indirimi bayramda geçerli olacak ve araç sahipleri bu gece yarısı itibariyle indirimli fiyatlardan benzin veya motorin alabilecekler.

BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Bu gece yarısı itibariyle yapılacak olan indirimle beraber benzinin litre fiyatı İstanbul’da 21,25 TL’ye, Ankara’da 21,60 TL’ye, İzmir’de 21,57 TL’ye düşecek. Aynı şekilde motorin indirimi sonrası motorin fiyatları İstanbul’da 20,18 TL’ye, Ankara’da 20,54 TL’ye, İzmir’de 20,62 TL’ye gerileyecek. Bu fiyatlar nakliye maliyeti, bayi kar marjı gibi etkenlerle ilden ile ve ilçeden ilçeye küçük miktarlarda değişim gösterebilecek.