Artık araç değil ehliyetini bile alamayacağız! 2024 ehliyet kurs fiyatları 20 bin TL oluyor

Otomobil fiyatlarının artış gösterdiği bu son dönemde ehliyet fiyatlarına da zam geliyor. Yapılan zam açıklamalara göre ehliyet için kurs ücretlerinin 20 bin TL'ye ulaşacağı öğrenildi.
Artık araç değil ehliyetini bile alamayacağız! 2024 ehliyet kurs fiyatları 20 bin TL oluyor

Türkiye'de son dönemde pek çok alanda gelen peş peşe zamların ardından sıfır ve ikinci el araçlara neredeyse yaklaşılamaz hale gelindi. Vatandaşlar tarafından artan araç piyasası hakkında şikayetler devam ederken, şimdi de ehliyet fiyatları konusunda yeni zam haberi duyuruldu. Yapılan açıklamalara göre 2024 senesinde ehliyet kurs fiyatlarına yeni zamların gelmesinin beklendiği öğrenilmiş oldu.

2023 senesinin başından bu yana ehliyet fiyatlarına zam yapılmıştı. Bununla birlikte yeni seneye yalnızca 3 ay kala yeniden zam uygulanacağı öğrenilmiş oldu. Güncel fiyatların yanı sıra gelecek olan zam sonucunda fiyatların nasıl olacağı merak konusu haline geldi.

EHLİYET ALACAKLAR DİKKAT! DEV ZAM KAPIDA

Konu ile ilgili Halk TV'ye konuşan İzmir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Tolga Abacı güncel olarak ehliyet fiyatlarının üzere büyük oranda zam uygulanacağı öğrenildi. 2024 yılında gelecek olan zamlara ilişkin Abacı, “Kursiyerler sınav güzergahında 14 direksiyon dersi almak zorunda. Ayrıca her bir dersin 50 dakika olması gerekiyor. Kursiyerlerin kullandıkları araçlar yoruluyor ve normalden 3 kata yakın yakıyor. Yedek parça maliyetlerimiz arttı. Araçlarımızda 1 yılda en az 3 defa debriyaj seti değişiyor. Bu sadece basit bir örnek. Diğerlerini saydığımızda karşımızda ciddi bir maliyet duruyor. Buna kızamayız eğitim süreci içerisinde bu çok normal. Ama maliyet inanılmaz artış oluyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gelmesi beklenen bu zamların ardından gelecek sene kursa yazılacak olan kişilerin zamlı fiyatlardan faydalanabilecekleri öğrenilmiş oldu.