Asgari ücret bu kez yüzleri güldürecek! Ünlü isim hükümetin masasındaki rakamı açıkladı

Milyonlarca asgari ücretliyi yakından ilgilendiren güzel haber gelirken maaşlara zam yapılacağı açıklandı. Vatandaşlar 2024 asgari ücret zammı hakkında araştırma yaparken yeni tutar belli oldu.
Asgari ücret bu kez yüzleri güldürecek! Ünlü isim hükümetin masasındaki rakamı açıkladı

Temmuz ayında yapılan düzenlemeyle beraber asgari ücret 11 bin 402 TL olarak açıklandı. Eylül ayı enflasyon rakamlarının beli olmasıyla beraber gözler Ocak ayına çevrildi. 2024 asgari ücret zammı ne kadar?

Önemli açıklamalarda bulunan Cem Küçük, asgari ücret zammı hakkında bilgileri aktardı. En az yüzde 40 zam yapılacağını belirtirken asgari ücretin 15 bin TL ve üzerine çıkacağının altını çizdi. Ekonomik olarak işverene yük durumunda 13 bin TL seviyelerinde olması bekleniyor. Bununla beraber gerçek enflasyon ele alınırken 20 bin TL olması gerekiyor.

asgari ücret 2024 zam

2024 ASGARİ ÜCRET TUTARI

Asgari ücret tespit komisyonundan net bir bilgi verilmezken uygulanacak zam oranları hakkında detaylar belli oldu. Son olarak Temmuz ayında asgari ücrete yüzde 34 oranında zam yapılırken yeni tutar ise 11.401 TL olarak açıklandı. Zam oranları henüz netleşmezken bakanlıklardan resmi açıklama bekleniyor.