Asgari ücret için ara zam iddiası! Maaşlar 10 Bin TL'ye mi yükselecek?

Asgari ücretin açlık sınırının altında kalmasının ardından zam iddiaları yeniden gündeme geldi. Asgari ücrete Mart ayında bir ara zam yapılacağı iddia edildi.
Asgari ücret için ara zam iddiası! Maaşlar 10 Bin TL'ye mi yükselecek?

Asgari ücrete yapılan Ocak zammı Ocak ayının sonu gelmeden açlık sınırının altında kalmıştı. TÜRK_İŞ tarafından yapılan araştırmada bu sonuç ortaya çıkınca asgari ücrete ara zam tartışmaları başladı. Özellikle seçim dönemi olmasından dolayı ortaya atılan iddialar kuvvetleniyor. Bu konuda son iddia ise Eski Ekonomi Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi tarafından ortaya atıldı.

Ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması ile asgari ücret 8.506 TL’ye yükselmişti. Ancak yapılan bu zam çok uzun soluklu olamadı. Açlık sınırı asgari ücretin üzerine çıkınca iddialar ardı ardına geldi. Ayrıca seçim dönemi olmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşın maddi sıkıntılar içerisinde olduğu bir dönemde seçimlere gidilmesini istemeyeceği asgari ücret için ara zam iddialarını kuvvetlendiriyor.

ASGARİ ÜCRETE MART'TA ARA ZAM VAR İDDİASI!

Asgari ücrete ara zam yapılacağını iddia eden Prof. Dr. Işın Çelebi, “Asgari ücret açlık sınırının altında kalmıştır ve bu şekilde seçimlere gidilmeyecektir. GSMH’den dar gelirlilerin aldıkları pay önceden yüzde 34’tü. Bu oran şu anda yüzde 25’e kadar geriledi. İnanılmaz bir gelir düşüşü var. Bu durum toplumun da huzurunu bozuyor. Zannediyorum Mart ayında asgari ücrete bir ara zam yapılır ve asgari ücret 10.000 TL’ye yükseltilir.” dedi.

Türkiye’yi ekonomik olarak çok zor günlerin beklediğini ifade eden Prof. Dr. Işın Çelebi, “Seçim sonucu ne olur bilemem ama kim kazanırsa kazansın 2023’ün seçimden sonraki dönemi ekonomiyi toparlamak için yeterli olmaz. 2024 yılının sonuna kadar uğraşmak gerekecek. Bir ekonomik istikrar programı devreye alınmalı. Bütçede gelir gider dengesi kalmadı. İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 70’in altına indi. Bu böyle devam edemez.” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KARARI VERECEK!

Öte yandan asgari ücret zammı ile alakalı olarak geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklama yapmış ve ara zamma ihtiyaç olmadığını söylemişti. Bakan Vedat Bilgin buna gerekçe olarak ise enflasyonda gerilemeleri göstermişti. Ancak açlık sınırı rakamları Bakan Bilgin’in çizdiği çerçevenin dışında bir tablo ortaya çıkardı. Şimdi tüm asgari ücretlilerin gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi. Nihai ara zam kararını Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.