Asgari ücret zammı hesaplaması! 3 farklı senaryo var, maaşlar kaç TL'ye yükselecek?

Asgari ücrete zam yapılacağının açıklanmasının ardından asgari ücret zammı hesaplamaları yapılmaya başlandı. Vergi uzmanı Muhammet Bayram asgari ücret zammı ile alakalı 3 farklı zam senaryosunu açıkladı.
Asgari ücret zammı hesaplaması! 3 farklı senaryo var, maaşlar kaç TL'ye yükselecek?

Asgari ücret zammı ile alakalı olarak önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılacağını ifade etmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise bugün yaptığı 1 Mayıs açıklamasında Temmuz ayında asgari ücret zammı ile alakalı olarak yeni bir düzenleme yapılacağını duyurdu.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI HESAPLAMALARI!

Asgari ücret zammının artık Temmuz ayında yapılacağı kesinleşti. Bunun üzerine de asgari ücrete ne kadar ara zam yapılacağına dair hesaplamalar yapılmaya başlandı. Bu hesaplamalara dair senaryoları Vergi Uzmanı Muhammet Bayram açıkladı. 3 ayrı senaryoda asgari ücret için farklı farklı zam hesaplaması yapan Muhammet Bayram Temmuz ayında yeni asgari ücretin kaç TL olabileceğini açıkladı.

3 FARKLI ZAM FORMÜLÜ!

Enflasyon rakamlarına dikkat çeken Muhammet Bayram, “Asgari ücret zammı için önce enflasyon rakamlarına bakmamız gerekiyor. 6 aylık enflasyon rakamı yüzde 25-30 aralığında olacaktır. Asgari ücrete de bu oranlarda zam uygulanabilir. Bir diğer senaryo ise enflasyonun hızlı bir şekilde düşmemesi halinde devreye girebilir. O zaman da enflasyonun üzerine refah payı eklemesi yapılır. Son senaryo ise enflasyonun yüksek kalması halinde seyyanen zam gündeme gelebilir. Enflasyon yükselmezse seyyanen zam gündeme alınmaz.” dedi.

YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücretin ne kadar olabileceğine dair net bir hesaplama da yapan Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, “Asgari ücret zammında hangi senaryo gerçekleşirse gerçekleşsin yüzde 20 ile yüzde 30 arasında bir ara zam olacaktır. Eğer asgari ücrete yüzde 20 zam yapılırsa yeni asgari ücret 10.207 TL’ye çıkacak. Yüzde 25 zam uygulanırsa 10.632 TL, yüzde 30 zam yapılırsa 11.057 TL yeni asgari ücret olarak belirlenecektir. Bugünden bu zam hesaplamalarını yapıyoruz. Ancak bazı verilerin netleşmesi bizim de hesaplama yapmamızı netleştirecektir. Haziran ayında net asgari ücret zammını öğrenmiş oluruz.” ifadelerini kullandı.