Asgari ücrete emeklilere ve memurlara yüzde 20 ek zam sinyali! Olası zamlı memur emekli maaş tablosu

Ekonomik olarak yaşanan zorluklara eklenen deprem felaketi vatandaşın belini biraz daha bükerken maaşlara ek zam bir kere daha gündeme geldi. Hükümetin vatandaşın bütçesini rahatlatmak için maaşlara seçim öncesi ek zam vereceği iddia edildi.
Asgari ücrete emeklilere ve memurlara yüzde 20 ek zam sinyali! Olası zamlı memur emekli maaş tablosu

Asgari ücrete emeklilere ve memurlara yüzde 20 ek zam sinyali! Olası zamlı memur emekli maaş tablosu - 2022 yıl sonunda hatırlanacağı üzere asgari ücretli çalışanlar için yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmeleri sonucunda maaş zammı yüzde 54,6 olarak açıklanmış ve ödenecek rakam 8 bin 500 TL olarak ilan edilmişti. 

2022 senesine 4 bin 250 TL ile başlayan, sonrasında ise asgari ücret tarihinde bir ilk olarak Temmuz ayında enflasyon zammı alarak 5 bin 500 liraya yükseltilen asgari ücret böylelikle yılı yüzde 100 artışla 8 bin 500 liradan tamamlamış oldu. Memur ve emekli maaşı zammı için ise enflasyon rakamları üzerinden yüzde 30 zam gelmişti. 

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ ZAMMI 2023 VAR MI, GELECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında "olağanüstü bir durum olursa zam oranını bir kere daha gözden geçiririz" diyerek Temmuz ayını işaret etmişti. Yaşanan büyük deprem felaketinin ne yazık ki ağır ekonomik sonuçları olacağı belirtilirken zaten yüksek olan enflasyonun deprem sonucunda daha da yükseleceği bunun da asgari ücrete Temmuz ayında ek zam yapılmasını zorunlu kılacağı iddia edildi. Bir diğer iddia ise hükümetin seçim öncesi Temmuz ayını beklemeden tüm çalışanlara ek zam vereceği yönünde gerçekleşti. 

İddialara göre hükümet asgari ücrete seçim tarihine bağlı olarak Mart ya da Nisan aylarında yüzde 10 ile 20 arasında uzlaşmaya bağlı olarak ek zam vermeyi planlıyor. İşveren sendikaları ile ortak uzlaşı içerisinde zammın yüzde 10 olabileceği, böylelikle maaşın 9 bin TL üzerine taşınabileceği belirtiliyor. 

MEMURA VE EMEKLİLERE, MEMUR EMEKLİ MAAŞLARINA EK ZAM VAR MI, ARA ZAM GELECEK Mİ?

Bir diğer zam iddiası ise memur ve emeklilere yönelik olarak açıklandı. Yine seçim öncesi olmak üzere en az yüzde 15 tahminen ise yüzde 20 oranında ek zam yapılması planlanırken yüzde 15 zam gelmesi halinde en düşük emekli maaşı 5 bin 500 liradan 6 bin 325 liraya yükseltilmiş olacak. Yüzde 20 oranında zam gelmesi durumunda ise maaşlar 1.100 TL artışla 6 bin 600 liraya çıkartılacak.