Asgari ücretin kaç TL'ye yükseleceğini açıkladı! Sosyal güvenlik uzmanı net rakam verdi!

Temmuz ayında maaşlara yapılacak olan zam oranı ile alakalı olarak çok önemli bir değerlendirme geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun en düşük emekli maaşı ile asgari ücretin kaç TL’ye yükseleceğine dair beklentisini açıkladı.
Asgari ücretin kaç TL'ye yükseleceğini açıkladı! Sosyal güvenlik uzmanı net rakam verdi!

Türkiye’de milyonlarca vatandaş maaşlarına yapılacak olan Temmuz zammının ne kadar olacağını merak ediyor. Esasında bu maaşlara yapılacak olan zamların 14 Mayıs seçimlerinden önce bir müjde olarak açıklanması beklentisi çok yüksekti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kurmayları bu şekilde bir politika uygulamayı uygun görmediler. Buna karşın enflasyon karşısında eriyen maaşlar da vatandaşların büyük bir geçim sıkıntısı içerisinde kalmasına neden oldu.

Temmuz ayında memurlar, emekliler ve asgari ücretliler maaşlarına yapılacak olan zammı beklerken Ocak ayından itibaren toplu iş sözleşme pazarlığına devam eden kamu işçileri mutlu sona ulaştılar. Sendikalar kamu işçileri için talep ettikleri zammı hükümetten eksiksiz bir şekilde koparmayı başardılar. Biraz da seçim öncesinin kozunu kullanan işçi sendikaları kamu işçileri için yüzde 45 maaş zammı aldılar.

ASGARİ ÜCRET ZAM TAHMİNİ!

Kamu işçilerinin maaşlarına yapılan yüzde 45’lik zamma dikkat çeken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun bir değerlendirme yaparak bundan diğer maaşların da etkileneceğini söyledi. Kısa bir açıklama yapan Özgür Erdursun, “Kamu işçilerinin maaş zammı oranı belli oldu. En düşük kamu işçisi maaşı 15.000 TL olarak belirlendi ve yüzde 45 maaş zammı yapıldı. Bu oranda yapılan maaş zammı Temmuz ayında zam yapılacak olan memur ve emekli maaşları ile asgari ücrette yapılacak artışlarda etkili olacaktır.” dedi.

Asgari ücrete yapılacak olan zam hakkında da beklentisini açıklayan Özgür Erdursun, “Temmuz ayında asgari ücrete bir artış yapılacak. Ekonomik veriler, beklentiler, kamu işçilerine yapılan maaş zammı dikkate alındığında Temmuz ayında asgari ücret 12.500 TL olacaktır. Bu rakamı bugünden görebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL OLACAK?

En düşük emekli maaşının Temmuz zammına dair de beklentisini açıklayan Özgür Erdursun, “En düşük emekli maaşı kısa bir süre önce 5.500 TL’den 7.500 TL’ye yükseltildi. Tüm maaşlara zam yapılacak bir ortamda bu tutar da artacaktır. Tahminlerime göre Temmuz ayında en düşük emekli maaşı 10.000 TL olur. Eğer emeklilerden ve kamuoyundan çok baskı olursa bu tutar 11.000 TL – 12.000 TL seviyesine yükselebilir.” şeklinde konuştu.