Asya Piyasalarından Haftanın İlk Verileri Geldi! Dolar Kuru Haftaya Nasıl Başladı, Kaç TL Oldu?

Dolar kurunun yeni haftaya nasıl başlayacağı merak ediliyordu. Gelen ilk verilere göre dolar kuru yeni haftada da yükseliş trendinde işlem görüyor. Asya piyasalarında dolar kuru kaç TL?
Asya Piyasalarından Haftanın İlk Verileri Geldi! Dolar Kuru Haftaya Nasıl Başladı, Kaç TL Oldu?

Türkiye ekonomisinde kritik süreç devam ediyor. Dolar karşısında Türk lirasının değer kayıpları hız kesmeden devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın dolar kurundaki yükselişleri dengeleyebilmek adına devreye soktuğu tedbirlerin kur üzerinde herhangi bir etkisi olmadı. Ne gelir endeksli senet ne de kredi vadelerine yapılan düzenlemeler dolar kurundaki yükselişleri durduramadı.

ASYA PİYASALARINDA DOLAR KURU NE KADAR OLDU?

Dolar kuru ile alakalı olarak yaşanan gelişmeler vatandaşlarca anı anına takip ediliyor. Geçtiğimiz hafta piyasalar kapandığında dolar kuru 17,09 TL seviyesinde işlem görüyordu. Yeni haftada ne gibi fiyatlamaların olacağı ise oldukça merak ediliyordu. Saat farkından dolayı Asya piyasaları yeni haftanın ilk işlem gününe başladılar. Bu piyasalardaki sığ işlemlerde Türk lirası haftaya değer kayıpları ile başladı.

Dolar kuru ile alakalı olarak Asya piyasalarından gelen ilk verilere göre yükseliş trendinin hız kaybetmeden devam ettiği görülüyor. 17,09 TL'den haftaya giriş yapan dolar kuru bir anda 17,29 TL seviyesine yükseldi. Sadece piyasa açılışında Türk lirası dolar karşısında 0,20 TL'lik bir değer kaybı yaşadı. Yaşanan bu hızlı kaybın haftaya ne şekilde yansıyacağı ise merak ediliyor.

Asya Piyasalarından Haftanın İlk Verileri Geldi! Dolar Kuru Haftaya Nasıl Başladı, Kaç TL Oldu?

Asya piyasalarında sığ işlemlerde dolar kuru ile alakalı olarak gelen veriler yükseliş trendine işaret ediyor. Ancak dolar kurunun gerçek görünümü için Türkiye'de piyasaların açılması gerekiyor. Türkiye'de piyasalar işleme açıldıktan sonra dolar kurunda bir miktar düşüş gerçekleşebilir. Merkez Bankası kamu bankaları üzerinden dolar kuru ile alakalı bazı anlık tedbirleri devreye sokması ile kurda düşüşler meydana gelebilir. ANcak bu fiyat düşüşleri yükseliş trendinin önünü kesemiyor ve kalıcı olamıyor.

Emlak365.com