Ayılardan Bitcoin Darbesi! 2022'de Bitcoin Yüzde Kaç Değer Kaybetti?

Kripto para piyasasında Bitcoin’in çöküşü gündemden düşmüyor. Bitcoin yatırımcıları 2022’de varlıklarının dörtte birini kaybettiler. Bitcoin ne kadar oldu?
Ayılardan Bitcoin Darbesi! 2022'de Bitcoin Yüzde Kaç Değer Kaybetti?

Kripto para piyasalarında son dönemlerde Bitcoin öncülüğünde gerçekleşen düşüşler çok ciddi sorunlar teşkil etmeye devam ediyor. Ayı piyasasının tam ortasında kendisini bulun Bitcoin dip seviyelerde gezinmeye devam ediyor. Peki Bitcoin neden düştü? Bitcoin yatırımcılarının 2022 kar zarar tablosunda sonuç ne?

BİTCOİN NEDEN DÜŞÜYOR?

Bitcoin için bir süredir devam eden bir güç zayıflaması gözlemleniyor. Finans piyasalarında enflasyon odaklı sarsıntılar yaşandıkça Bitcoin irtifa kaybediyor. FED’in son açıkladığı faiz kararı ile hem tahvil faizleri yükseldi hem de dolar endeksi değer kazandı. Bundan en olumsuz etkilenen piyasalardan birisi de Bitcoin oldu. Bitcoin piyasasında ayılar ile boğaların kapışmasında ise şimdilik kazananın ayılar olduğu net şekilde ortaya çıktı.

BİTCOİN KAÇ DOLAR OLDU?

Bitcoin dip seviyelerde fiyatlanmaya devam ederken şu anda 34.494 Dolar seviyesinde işlem görüyor. Bitcoin bu seviyelere geçtiğimiz yıl da düşmüş ve aylarca kısır bir döngü içerisinde kendisini bulmuştu. Bitcoin’in 30 Bin Dolar ile 40 Bin Dolar arasından kurtulabilmesi için bir önceki yıllar aylarca büyük bir mücadele verilmesi gerekmişti.

2022 BİTCOİN YATIRIMCILARININ KABUSU OLDU

2022 yılında Bitcoin yatırımcıları adeta ayı piyasasına teslim olmak zorunda kaldılar. Bitcoin yatırımı olanlar 1 Ocak 2022’de BTC’nin fiyat ekranında 46.249 Dolar seviyesini rakip ediyordular. Ancak 9 Mayıs 2022’ye gelince Bitcoin’in değeri 34.494 Dolar seviyesine geriledi. Yılın ilk gününden bugüne kadar Bitcoin 11.755 Dolar değer kaybetti. Bunun oransal ifadesi ise yüzde 25’e karşılık geliyor. Bitcoin’de bekleyen yatırımcılar sadece 2022 verilerine göre varlıklarının dörtte birini kaybederek devasa bir zararı hanelerine yazdırdılar.

Emlak365.com