Aylardır beklenen an geldi! Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının gözü Meclis'te

Meclis'in açılmasına sayılı gün kala staj ve çıraklık sigortası mağdurları tarafından konunun meclise taşınması için gözler TBMM'ye çevrildi. Konu ile ilgili TESK Başkanı tarafından önemli açıklamalar yapıldı.
Aylardır beklenen an geldi! Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının gözü Meclis'te

Milyonlarca vatanda geçtiğimiz sene EYT'den faydalanarak emekli olmaya hak kazanmıştı. Fakat bu kişilerin arasında yer alamayan staj ve çıraklık mağdurları ise seslerinin duyulması için uzun uğraşlar verdi. EYT kapsamında yer alan 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanların yararlanabildiği düzenlemeden 1999 öncesi staj ve çıraklık sigortası başlatılanların yararlanamayacağı ifade edildi. Bu yılın başında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bu konuda herhangi bir çalışma yapılmayacağı net bir şekilde belirtilse de son olarak TESK'ten umut vaat edici bir açıklama geldi.

Akdeniz Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Başkanı Mehmet Doruk tarafından sosyal medya hesabında yeni bir paylaşım geldi. Bu paylaşımda staj ve çıraklık mağdurlarına seslenildi.

EKİM AYINA DİKKAT! MİLYONLARCA STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURUNU İLGİLENDİRİYOR

EYT kapsamına dahil olup olamayacakları yönünde günden günde endişelerin artmasının ardından TESK Başkanı Bendevi Palandöken'i arayarak çırak ve staj mağdurları için Ekim ayına çalışmanın yapılıp yapılmayacağı hakkında sorular yönelten Doruk bu görüşmenin ardından sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı;

"Bugün Ahilik Haftasını kutlamak için TESK Başkanımız Bendevi beyi aradım. Kendisine perakende yasasının ne aşamada olduğunu sordum. Tüm hazırlıkların yapıldığını, küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak o yasanın Ekim ayında çıkacağını söyledi. Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının durumunu da sordum, 'O sorun da Ekim'de çözülecek' dedi. Ben de sayın Genel Başkanımızın bu müjdesini, bu konuda sabırsızlıkla haber bekleyen arkadaşlarımla paylaşmak istedim ama bu konuda son sözü söyleyecek olan da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Yakın zamanda kendisinden de bu müjdeyi duyacağımızı düşünüyorum"

Yapılan bu açıklama aylar süren bekleyişin sonunda mutlu sona ereceği konusunda ümitlendirirken yakında açılacak olan Meclis'in ilk gündeminden birinin de staj ve çıraklık mağdurlarının olabileceği ifade edilmiş oldu.