Bakan Bolat açıkladı! Otomobil fiyatlarında yüzde 15 düşüş var

Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından yapılan son açıklama ile birlikte ikinci el ve sıfır otomobil fiyatlarında yüzde 15 düşüşün yaşandığı öğrenildi.
Bakan Bolat açıkladı! Otomobil fiyatlarında yüzde 15 düşüş var

Son dönemde otomobil fiyatlarında yaşanan artışların ardından vatandaşlar artık hem sıfır hem de ikinci el otomobillere neredeyse yaklaşamaz hale gelmişti. Durum bu şekilde olunca da bakanlık ve yetkili kişiler tarafından duruma el atılarak harekete geçildi. Fiyatların düşürülmesi adına yapılan piyasa düzenlemeleri ve fiyat baskılama çalışmalarının olumlu dönüşleri olduğundan Ticaret Bakanı Ömer Bolat bahsetti.

OTOMOBİL FİYATLARI YÜZDE 15 DÜŞTÜ!

Sektörde yaşanan çalkantılı dönemin artık son bulmaya başladığını ifade eden Bakan Bolat, “Stoklar ortadan kalktı, arabalar görünür oldu ve 3 saate teslimler başladı. İkinci el araç piyasasında yüzde 15’lik düşüş var, sıfır araçlarda yüzde 10-15 kampanyalar başladı. Olması gereken bu, herkes kazansın ama adil ve rekabetçi şartlar oluşturmak da bizim görevimiz. Diğer sektörlerde de benzeri uygulamalar karşı aynı çabayı sarf ediyoruz. Bakanlık olarak bu ay içerisinde bin 500 yeni memur alımını gerçekleştireceğiz. Bu arkadaşlarımızı Türkiye’de mevcut denetim yapan kadrolarımızın yanına ilave ederek piyasa denetimlerini sıklaştıracağız ve piyasalar normale dönene kadar da çok sıkı bir şekilde halkımızın zarar görmeyeceği rekabetçi adil bir piyasa düzeni oluşturacağız” şeklinde konuştu.

Böylelikle yakın vadede fiyatların daha da inebileceği konusunda otomobil almak isteyen vatandaşlar tarafından da umutlar artmış oldu.

ENFLASYON AÇIKLAMASI GELDİ!

Tüm bunların yanı sıra enflasyon hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Bolat, “Çift haneye ulaşıp daha sonra daha da artan enflasyon canavarıyla mücadele halindeyiz. Orta vadeli planlarımızın ilk hedefi, enflasyonla sıkı bir mücadele ile para, maliye ve kur politikalarının birleşimi ile bunu düşürmek. 2026 yılında enflasyonu tek haneli rakama indirmeyi hedefliyoruz. Temmuz ayı itibarıyla hızlı bir düşüşü gözlemleyeceğiz. Piyasa ekonomisine inanan bir hükümet olarak stokçuluk, vurgunculuk gibi yöntemleriyle ya da piyasa bozucu işlemlere yönelerek yapılan uygulamalara göz açtırmayacağız” şeklinde ifadelere yer verdi.