Bakan Bolat'tan marketlere indirim çağrısı! 81 il için yeniden duyuruldu

Ticaret Bakanlığı tarafından bugün marketler için yapılan indirim çağrısı 81 il için yeniden duyuruldu.
Bakan Bolat'tan marketlere indirim çağrısı! 81 il için yeniden duyuruldu

Bundan kısa bir süre önce Ticaret Bakanlığı tarafından fahiş fiyatlara yönelik çalışmalar başlatılmıştı. Normal fiyatlardan daha üst seviyelerde yaparak piyasaları yükseltmelerine cezalar verilmeye başlanmıştı.

Ticaret Bakanlığı tarafından kısa bir süre önce de marketlere indirim yapılması konusunda çağrıda bulunulmuştu. Hala bazı marketlerin bu çağrıya yanıt vermemesinin ardından Bakan Bolat çağrısını yineledi.

MARKETLERE YENİDEN ÇAĞRIDA BULUNDU!

81 ilde zincir marketlerin indirim yapması için yeniden çağrıda bulunan Bakan Bolat, "Allah'a şükür kuruluşlarımız ve onların üyelerinden ciddi bir teveccüh var. Cumhuriyetimizin 100. yılında enflasyon ile mücadeleye ve halkımızın alım gücünün yükseltilerek rahatlatılması çalışmalarına 'siz de katkıda bulunun' diye bir çağrı yaptı Cumhurbaşkanımız. Biz de Ticaret Bakanlığı olarak takip ediyoruz. Sonuçtan oldukça memnunuz. Ticaret Bakanlığımızın internet sitesinde bu indirimleri yapan kuruluşları, verileri kontrol etmek şartıyla, tek tek ilan ediyoruz. Onları akredite ediyoruz. Tüketicilerimiz, vatandaşlarımız bu gelişmeleri takip ediyorlar. Büyük oranda memnuniyet duyduklarını bizlere yazılı, sözlü şekilde iletiyorlar. İnternet sitemizdeki kuruluşlara biz de vatandaşlarımız da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bütün odalarımıza, sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz.

Canı gönülden katıldıklarını açıkladılar. Birlikte başaracağız bunu. Piyasaları toparladıktan, istikrara kavuşturduktan sonra zaten ticaretin nasıl canlandığını hep birlikte göreceğiz. Bu indirim kampanyalarından sonra ticaret daha oturdu. İnsanlar önünü görebilmeye başladı. Bazen aylık ya da mevsimlik konjonktürel daralmalar olabilir. Her sektörde böyle şeyler oluyor ama sürümden kazanma dediğimiz olgu da gerçekleşiyor. Bu anlamda ben bu fiyat indirme kampanyalarına katılmayan kuruluşlarımız ve firmalarımız varsa onlara bir kez daha çağrıda bulunuyorum: Geç kalmasınlar, çünkü tüketicilerimiz kim yapıcı ve olumlu davranıyorsa onu tercih edecektir. Bu indirim kampanyalarına katılmayanlar maalesef pazar kaybedeceklerdir." şeklinde açıklamalara yer verdi.

Haber Editörü